Αυτοκίνητο
30-06-2021 | 08:40

Συμφωνία της κινεζικής CATL με την Tesla για την προμήθεια μπαταριών ιόντων-λιθίου

Newsroom
Μοιράσου το
Συμφωνία της κινεζικής CATL με την Tesla για την προμήθεια μπαταριών ιόντων-λιθίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η εταιρία παραγωγής μπαταριών ιόντων-λιθίου για οχήματα, Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL), που έχει ηγετική θέση στην κινεζική αγορά, υπέγραψε μία νέα συμφωνία για την προμήθεια μπαταριών στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, μετά την υπογραφή ενός συμβολαίου διάρκειας δύο ετών το 2020.

Η CATL δημοσιοποίησε τη συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι το Δεκέμβριο του 2025, σε έγγραφα της που κατέθεσε στο χρηματιστήριο. Το αποτέλεσμα της συμφωνίας στη μελλοντική πορεία της παραγωγής της κινεζικής εταιρίας δεν έχει προσδιοριστεί, καθώς ο όγκος των μπαταριών που αυτή θα προμηθεύει, θα είναι ανάλογος με τις πραγματικές παραγγελίες αυτοκινήτων που θα έχει η Tesla.

Το Φεβρουάριο του 2020, οι δύο εταιρίες είχαν υπογράψει μία μη δεσμευτική συμφωνία για την προμήθεια των μπαταριών από την κινεζική εταιρία, από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

Η CATL είχε έσοδα περίπου 50,32 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το 2020, με ετήσια αύξηση 9,9%. Οι πωλήσεις των μπαταριών ιόντων-λιθίου που παράγει κατέγραψαν ετήσια αύξηση 14,36% την ίδια χρονιά, με συνολική ενεργειακή ισχύ στα 46,84 GWh, σύμφωνα με μία ετήσια αναφορά που κατατέθηκε στο Χρηματιστήριο της Σεντζέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.