Τα 5 σημεία - κλειδιά της νέας υβριδικής Mercedes A 250 e

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 5 σημεία - κλειδιά της νέας υβριδικής Mercedes A 250 e
Η Plug-in υβριδική Mercedes Α 250 e είναι προ των πυλών και θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε πεντάθυρες εκδόσεις hatchback, αλλά και ως τετράθυρο sedan.

Η Mercedes προσφέρει πλέον την A-class και σε συνδυασμό με Plug-in υβριδική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερικές πηγές ενέργειας. Η οικονομικότερη σε κατανάλωση έκδοση του compact γερμανικού μοντέλου διαθέτει εντυπωσιακές προδιαγραφές και στοιχεία, που εγγυούνται την εμπορική επιτυχία της νέας Mercedes A 250 e. Το insider επέλεξε και παρουσιάζει τα πέντε σημαντικότερα από αυτά.

Η Mercedes ανακοίνωσε, ότι η Α 250 e είναι άμεση διαθέσιμη σε πεντάθυρες εκδόσεις hatchback και σε τετράθυρες sedan. Στη Γερμανία ξεκινούν οι τιμές της από περίπου 37.000 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2019. Να σημειώσουμε, ότι ταυτόχρονα θα λανσαριστεί και η αντίστοιχη Plug-in υβριδική Mercedes B 250 e με παρόμοια χαρακτηριστικά και τιμές με την Α 250 e.

 

 

 

Η Mercedes έχει εξοπλίσει την A 250 e με μία μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 15,6 kWh, η οποία ζυγίζει 150 κιλά και έχει τοποθετηθεί κάτω από τα πίσω καθίσματα, για να μην αφαιρεί χώρο από το εσωτερικό. Αντίστοιχα, έχει μετατεθεί το ρεζερβουάρ βενζίνης κάτω από τον χώρο αποσκευών, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τον διαθέσιμο όγκο του. Σε Wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος με απόδοση 7,4 kW φορτίζεται πλήρως η μπαταρία σε μία ώρα και 45 λεπτά, ενώ με ταχυφορτιστή συνεχούς τάσης γεμίζει κατά 80% σε μόλις 25 λεπτά.

Η συστημική ισχύς του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται σε 218 ίππους, οι οποίοι κατανέμονται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων στους εμπρόσθιους τροχούς. Η Mercedes A 250 e επιταχύνει από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6’’ και πιάνει τα 235 χλμ./ώρα. Να διευκρινίσουμε, ότι η τελική ταχύτητα μόνο με χρήση του ηλεκτροκινητήρα μειώνεται στα 140 χλμ./ώρα για εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με τα νέα πρότυπα μετρήσεων κατανάλωσης ενέργειας WLTP, είναι σε θέση να διανύσει η Plug-in υβριδική έως 68 χιλιόμετρα μόνον με τις μπαταρίες της. Ουσιαστικά δηλαδή καλύπτει τις καθημερινές μετακινήσεις ενός οδηγού ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, χωρίς να χρειάζεται τη συνδρομή του βενζινοκινητήρα.

Η υβριδική A 250 e χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα 1,33 λίτρων με 160 ίππους ισχύ σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και η Mercedes αναφέρει ως μέση κατανάλωση μόλις 1,5 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ. Στην πράξη, εμφανίζει το αυτοκίνητο μηδενική κατανάλωση καυσίμου, εφόσον περιορίζονται οι καθημερινές μετακινήσεις του κάτω από τα 70 χιλιόμετρα και επαναφορτίζεται άμεσα η άδεια μπαταρία του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:20

Στάρμερ: Απορρίπτει ξανά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί λόγω της υπόθεσης Μάντελσον

17:19

Τασούλας: Να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατακερματισμού της Δύσης

17:17

Γεραπετρίτης: Θέμα αξιοπιστίας για την Ευρώπη η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

17:13

ΚΕΔΕ: Eπιφυλάξεις για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο προσωπικό των κοινωνικών δομών των δήμων

17:09

UNI-PHARMA: Πατενταρισμένη καινοτομία για την υποστήριξη της ανδρικής ευεξίας

17:06

Σκέρτσος: Στήριξη της κοινωνίας με δημοσιονομική υπευθυνότητα

17:00

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την διακοπή των ροών πετρελαίου από το Καζακστάν προς την Γερμανία

16:56

Ενέργεια: Τι αλλάζει με το AccelerateEU για καύσιμα, τιμές και αγορά

16:53

Κεραμέως: Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία - Νέα ενίσχυση για συνταξιούχους και ασφαλισμένους

16:53

Wall Street: Η παράταση της εκεχειρίας δίνει θάρρος στους δείκτες

16:40

Πνευματική ιδιοκτησία στην πράξη: Ημερίδα στην Ερμούπολη για AI, σχέδια και δικαιώματα χρήσης μουσικής

16:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας για τους «13»

16:30

ΥΠΕΞ Ουκρανίας: «Η κατάσταση στο μέτωπο είναι στο καλύτερο σημείο της»

16:23

Στουρνάρας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί αν η κρίση επιμείνει» – Αισιοδοξία για σύντομο τέλος του πολέμου

16:23

Reuters: Ο πόλεμος απειλεί με συστημική καταστροφή τη ζήτηση για φυσικό αέριο

16:18

Γερμανία: Η κυβέρνηση υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2026

16:18

Έκθεση Ember: Η Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα των ΑΠΕ παγκοσμίως

16:17

Αθανασίου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αυτό που έπραξα θα το κάνω και αύριο - Δεν υπάρχει καμία παράνομη πράξη»

16:10

Όμιλος Antenna: Συνάντηση Κυριακού με Ματαρέλα - Τα σχέδια ανάπτυξης για GEDI και La Repubblica

16:08

Cyprus EMEA Healthspan Summit 2026: Στο επίκεντρο η νέα οικονομία της μακροζωίας – Κομβικός ρόλος της MHV και ισχυρή παρουσία της PRODEAInvestments

16:07

Μειωμένες ζημίες για την Boeing στο α' τρίμηνο καθώς αυξάνονται οι παραδόσεις αεροσκαφών

16:01

ΕΨΑ: Ανάκαμψη πωλήσεων και κερδοφορίας το πρώτο τρίμηνο του 2026

15:57

Βαρτζόπουλος: «Ζητώ άρση ασυλίας μου - Ο πολιτικός είναι συμπαραστάτης του πολίτη»

15:56

ΕΕΑ: Θετικά τα μέτρα στήριξης, αλλά μπορούσαν να περιλαμβάνουν και μειώσεις έμμεσων φόρων

15:56

Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη: Ισχυρό το οικονομικό αποτύπωμα του αθλητικού τουρισμού

15:39

Βέλγιο: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν «κιτ έκτακτης ανάγκης» για αυτάρκεια 3 ημερών

15:28

Λογαριασμοί έως 70.000 ευρώ στάλθηκαν από ελβετικό νοσοκομείο σε εγκαυματίες του Κραν Μοντανά

15:26

Παπασταύρου: «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι αφηρημένη έννοια»

15:25

Μπρατάκος: Θετικά τα μέτρα για τις επιχειρήσεις - Ζητούμενο η συνέχεια και η σταθερότητα

15:24

Μπουκώρος: «Να αρθεί η ασυλία μου - Δεν ζήτησα τίποτα το παράνομο»

gazzetta
gazzetta reader insider insider