Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τις συναλλαγές ο Dow Jones την Τρίτη, με τους επενδυτές να απομακρύνονται από την αγορά καθώς οδεύουμε προς τις αμερικανικές κάλπες. Οι επενδυτές βρήκαν στηρίγματα στην τεχνολογία.

Ο Dow Jones κατέγραψε «βουτιά» 650 μονάδων τη Δευτέρα, στη χειρότερη ημέρα από τις 3 Σεπτεμβρίου, με τον S&P 500 να σημειώνει απώλειες 1,86%, και τον Nasdaq 1,6%.

Οι ισχυρές απώλειες αποτελούν απόρροια της έκρηξης κρουσμάτων με 80.000 νέα την Παρασκευή και το Σάββατο, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University. Ο μέσος ημερήσιος όρος το τελευταίο επταήμερο έχει αγγίξει τα 68.767 κρούσματα, επίσης αρνητικό ρεκόρ. Παράλληλα αίσθηση προκάλεσε ο προσωπάρχης στον Λευκό Οίκο τόνισε ότι «δεν πρόκειται να ελέγξουμε την πανδημία. Όμως θα ελέγξουμε το να έχουμε εμβόλια και θεραπείες».

Εκτός των άλλων υποσχέσεις προς τους Αμερικανούς πολίτες άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα λέγοντας πως θα δώσει «το καλύτερο» δυνατό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, όμως μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, κατηγορώντας την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι δεν διαπραγματεύεται καλή τη πίστει.

«Μετά τις εκλογές, θα αποκτήσουμε το καλύτερο σχέδιο ανάκαμψης που θα έχετε ποτέ δει, διότι πιστεύω ότι θα ξαναπάρουμε τον έλεγχο της Βουλής» από τους Δημοκρατικούς, είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

«Η Νάνσι Πελόζι το μόνο που θέλει είναι να διασώσει τις πόλεις και τις Πολιτείες των Δημοκρατικών που αποτελούν αντικείμενο κακοδιαχείρισης και σημαδεύονται από την εγκληματικότητα», συμπλήρωσε ο ίδιος, κατηγορώντας την ότι δεν θέλει να «βοηθήσει τους πολίτες».

Ειδικότερα, την Τρίτη, ο Dow Jones διολίσθησε κατά 0,8% στις 27.463 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,30% στις 3.390 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,64% στις 11.431 μονάδες. Στον Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Salesforce στο 3,5% και της Microsoft στο 1,9%, με την Boeing να αποτελεί «βαρίδι» στο 3,1%.