«Έσβησε» τα υψηλά ημέρας η Wall, γυρνώντας σε αρνητικό έδαφος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσβησε» τα υψηλά ημέρας η Wall, γυρνώντας σε αρνητικό έδαφος
«Καπνός» έγιναν τα αρχικά κέρδη στη Wall Street την Τρίτη, με τους δείκτες να γυρνούν σε αρνητικό έδαφος.

Δεν έκανε το δύο στα δύο η Wall Street την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προέβησαν σε ρευστοποιήσεις υπό το φόβο επιδείνωσης του κορονοϊού στις ΗΠΑ, ενώ ο Τραμπ εξετάζει να λάβει πρόσθετα οικονομικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, για τις ΗΠΑ τα δημοσιεύματα πως ο Λευκός Οίκος εξετάζει νέο πακέτο μέτρων τονώσης τον Απρίλιο που θα φτάνει το 1 τρισ. δολάρια. Η είδηση αυτή επανέφερε την αισιοδοξία στους επενδυτές που ευελπιστούν πως το χτύπημα του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία θα είναι πρόσκαιρο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν κατόπιν εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επικοινώνησε με στελέχη του Κογκρέσου προκειμένου να υπάρξει ένα πρόσθετο πακέτο ύψους 250 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση του προγράμματος δανεισμού μικρών επιχειρήσεων.

Ο κορονοϊός χτυπά τη Νέα Υόρκη

Στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ βρίσκεται η πολιτεία της Νέας Υόρκης, που κατέγραψε 731 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, ένα θλιβερό ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο, προσθέτοντας ότι αρχίζει να σταθεροποιείται ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία.

Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων στην Πολιτεία ήταν το Σάββατο, με 630 νεκρούς μέσα σε 24 ώρες. Η Πολιτεία, επίκεντρο της νόσου στις ΗΠΑ, έχει καταγράψει πλέον συνολικά 5.489 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας δηλαδή το ήμισυ των συνολικών θανάτων εξαιτίας του Covid-19 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον Κουόμο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο κυβερνήτης αναφέρθηκε σε κάποια πιο ενθαρρυντικά στοιχεία, ιδίως στον μέσο όρο των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία τις τελευταίες τρεις ημέρες.

«Αν δείτε τον μέσο όρο των τριών ημερών, αυτό είναι καλό νέο», τόνισε κατά τη διάρκεια της καθημερινής του ενημέρωσης για την κρίση.

Οι προβλέψεις δείχνουν επίσης ότι «φτάνουμε σε ένα σταθερό επίπεδο στο συνολικό αριθμό των νοσηλειών», δήλωσε ο κυβερνήτης. «Βλέπουμε την αύξηση, και βλέπουμε ότι αρχίζει να μειώνεται».

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones διολίσθησε 0,12% στις 22.653 μονάδες, κατά 0,16% κατέγραψε πτώση S&P 500 στις 2.659 μονάδες, ενώ απώλειες 0,33% κατέγραψε ο Nasdaq στις 7.888 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider