Ευρωαγορές: Η χειρότερη συνεδρίαση της ιστορίας τους με βουτιά άνω του 11%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Η χειρότερη συνεδρίαση της ιστορίας τους με βουτιά άνω του 11%
Οι επενδυτές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι έλαβε πρόσθετα μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Τη χειρότερη συνεδρίαση της ιστορίας τους βίωσαν, σήμερα, Πέμπτη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση που έχουν ποτέ σημειώσει, στη σκιά της διεθνούς καταιγίδας που έχει ξεσπάσει λόγω κορονοϊού και επιδεινώθηκε μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να κλείσει τα σύνορα στους Ευρωπαίους.

Οι επενδυτές εξέφρασαν, άλλωστε, την απογοήτευσή τους για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι έλαβε πρόσθετα μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με βουτιά 11,48%, με τους κλάδους των ταξιδιών και αναψυχής να κατρακυλούν πάνω από 12,8%.

Βουτιά 10,87% κατέγραψε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, 12,3% έχασε ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ κατά 12,2% υποχώρησε ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη.

Δίχως τέλος και η βουτιά του ιταλικού χρηματιστηρίου, που έκλεισε κατρακυλώντας κατά 17%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider