Συνεχίζεται το κραχ στη Wall πάρα το «μπαζούκα» της Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται το κραχ στη Wall πάρα το «μπαζούκα» της Fed
Απώλειες που ξεπερνούν τις 2.000 μονάδες καταγράφει ο Dow Jones. Το -8% αγγίζουν Nasdaq και S&P 500 την Πέμπτη.

Το νήμα από τη συνεδρίαση της Τετάρτης πιάνει η Wall Street, που λόγω του limit down έγινε νέα 15λεπτη διακοπή στην έναρξη της συνεδρίαση της Πέμπτης. O Dow Jones καταγράφει τις υψηλότερες ημερήσιες απώλειες από το 1987 φτάνοντας το -9%.

Νέα παρέμβαση στις αγορές επιχειρεί η Fed αυξάνοντας «τρομακτικά» τον όγκο χρεογράφων (έντοκα γραμμάτια, ομόλογα, και χρεόγραφα που φέρουν κουπόνι) που διακρατεί προσπαθώντας να στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τις αμερικανικές τράπεζες.

Η Fed της Νέα Υόρκης ανακοίνωσε πως θα παρέμβει δυναμικά στην αγορά repos προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις εξαιρετικά ασυνήθιστες διαταραχές στην αγορά treasuries.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη η Fed θα προσφέρει 500 δισ. δολάρια σε τρίμηνα repos. Αντίστοιχα, την Παρασκευή θα προσφέρει άλλα 500 δισ. δολάρια σε τρίμηνα repos και επιπλέον στήριξη 500 δισ. δολαρίων στη μηνιαία αγορά repos.

Συνολικά, δηλαδή η Fed προκειμένου να εξομαλύνει την αγορά ρίχνει 1,5 τρισ. δολάρια. Επιπλέον, η Fed θα συνεχίσει να προσφέρει τουλάχιστον 175 δισ. δολ. στη διατραπεζική αγορά μέσω overnight repos και 45 δισ. δολ. σε πράξεις διάρκειας δύο εβδομάδων.

Οι τράπεζες που δέχονται τις υψηλότερες πιέσεις σε τέτοιου μεγέθους απορυθμίσεις της αγοράς προσφέρουν εξασφαλίσεις με τη μορφή κρατικών ομολόγων και τίτλων ώστε να αυξήσουν τα αποθεματικά τους μέσα από το «ζεστό χρήμα» της Fed.

Συνεχίζεται το κραχ στη Wall

Μετά τον Dow που βρίσκεται και επίσημα από την Τετάρτη σε bear market ακολουθούν την Πέμπτη και ο S&P 500 με τον Nasdaq που βυθίζονται σπάζοντας το «φράγμα» του 20% από τα υψηλά του Φεβρουαρίου.

Την Πέμπτη ο Dow Jones «βουτάει» 8,45% στις 21.588 μονάδες , ο S&P 500 καταγράφει ισχυρές απώλειες της τάξης του 7,76% στις 2.522 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 8% στις 7.340 μονάδες.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider