Έσπασε το φράγμα των 28.000 μονάδων ο Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έσπασε το φράγμα των 28.000 μονάδων ο Dow Jones
Σε ιστορικά υψηλά οι δείκτες στη Wall την Παρασκευή, με τον Dow Jones να σπάσει το φράγμα των 28.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία.

«Ράλι» κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street την Παρασκευή, με τον Dow Jones να σπάσει το φράγμα των 28.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ανάλογη πορεία ακολούθησαν και οι άλλοι δύο δείκτες φτάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά.

Την τόνωση που αναζητούσαν βρήκαν οι επενδυτές στο άκουσμα της είδησης του Λευκού Οίκου ότι οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της πρώτης φάσης μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, σημείωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας με τον Αμερικανός πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην είναι ακόμα έτοιμος να δεσμευτεί, ώστε να εγκριθεί η συμφωνία.

Παράλληλα το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Ώθηση στις αγόρες έδωσε και η δήλωση του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ που ανέφερε πως δεν βλέπει σημάδια για μια νέα «φούσκα» στην αμερικανική αγορά.

Ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ έκανε λόγο για μια αρκετά βιώσιμη εικόνα της οικονομίας των ΗΠΑ δηλώνοντας πως οι «ΗΠΑ είναι η ισχυρότερη χώρα, διαθέτοντας το καλύτερο εργατικό δυναμικό. Έχουμε τέτοιες δυνάμεις, και νομίζω ότι πιθανώς η μέρα της αναμέτρησης με μία κρίση θα μπορούσε να είναι αρκετά μακριά».

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,8% στις 28.004,89 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε ανοδικά 0,73% υψηλότερα στις 8.540,83 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,77% στις 3.120,46 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider