Συγκρατημένη διόρθωση στο ΧΑ με επίκεντρο τις τράπεζες

Δημήτρης Ζάντζας
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συγκρατημένη διόρθωση στο ΧΑ με επίκεντρο τις τράπεζες
Οι απώλειες σε Wall Street και Ευρώπη δίνουν τον τόνο στο ελληνικό ταμπλό. Πιέσεις με επίκεντρο τους τραπεζικούς τίτλους, αλλά και σε μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Upd. 13:13

Πιέσεις με επίκεντρο τους τραπεζικούς τίτλους, αλλά και σε μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σημειώνονται την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Οι χθεσινές απώλειες στη Wall Street και η πτωτική κίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές δίνουν τον τόνο στο ελληνικό ταμπλό από την έναρξη των συναλλαγών. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι εντός του Μαΐου, σε σύνολο 14 συνεδριάσεων η ελληνική αγορά μετράει 11 ανοδικές και μόλις 3 πτωτικές, «γράφοντας» διαδοχικά υψηλότερα υψηλά και χαμηλά.

Ειδικά σε αυτό το διάστημα, οι προσφορά έχει απορροφηθεί αποτελεσματικά και οι όποιες διορθώσεις έδωσαν ευκαιρίες τοποθετήσεων, με τη δυναμική σε επίπεδο όγκου και τζίρου συναλλαγών να διατηρείται.

Στο ταμπλό, ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί στις 1.785,41 μονάδες με πτώση 0,91%, περιορίζοντας τις απώλειές του (έως τις 1.772,88 μονάδες νωρίτερα). Στη σύνθεσή του, ανοδικά κινείται μόνο ο τίτλος της Optima, ενισχυμένος 1,87% στα 18,56 ευρώ. Στον αντίποδα βρίσκονται οι μετοχές των Alpha Bank και ΕΤΕ με απώλειες 1,48% και 1,09% αντίστοιχα, στο -0,90% κινείται η Eurobank, ενώ η Τρ. Πειραιώς διαπραγματεύεται στα 5,72 ευρώ με πτώση 0,76%.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap ξεχωρίζουν τα κέρδη 2,56% της Metlen στα 45,66 ευρώ, ενώ πάνω από 2% ενισχύονται και οι μετοχές των Elvalhalcor (που χθες ανακοίνωσε αποτελέσματα) και Aegean. Ακολουθούν με κέρδη περί του 1,35-1,4% οι ΔΕΗ (13,50 ευρώ) και ΟΤΕ (16,92), ενώ κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Coca-cola HBC ενισχυμένος 0,98% στα 47,36 ευρώ.

Με αρνητικό πρόσημο, μεταξύ άλλων, η μετοχή της Jumbo στα 28,58 ευρώ, ο ΟΠΑΠ στα 20,44 ευρώ, η ΕΥΔΑΠ στα 5,85 ευρώ και ο τίτλος της Τιτάν στα 41,30 ευρώ.

Λίγο μετά τις 13:00 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.833,18 μονάδες με μικρές απώλειες 0,14%. Κινούμενος σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, βρέθηκε να υποχωρεί νωρίτερα έως τις 1.819,88 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί όγκος 13,6 εκατ. τεμαχίων, με τον τζίρο στα 71 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 6,25 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Στο "κόκκινο" τα mid caps

Στη σύνθεση του FTSE Mid cap, μόλις δύο τίτλοι διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο. Ο ΟΛΠ συνεχίζει σε αλληπάλληλα υψηλά με άνοδο 0,54% στα 46,65 ευρώ, ενώ ο ΑΔΜΗΕ ενισχύεται 0,34% στα 3,00 ευρώ.

Οριακές απώλειες 0,16% στα 6,28 ευρώ καταγράφει η μετοχή της Ideal, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι ΚΡΙ-ΚΡΙ και Dimand με απώλειες 2,11% και 1,65% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% υποχωρούν και οι μετοχές των Alumil (4,99 ευρώ), Lavipharm (0,78 ευρώ) και Fourlis (3,99 ευρώ).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street - Έχασε πάνω 800 μονάδες ο Dow

Πτωτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Πτώση άνω του 3,5% για την Easy Jet

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider