Ανοδικά η Wall Street λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Fed για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά η Wall Street λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Fed για τα επιτόκια
Με το βλέμμα στην Ουάσινγκτον η αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση 21.24

Θετικά πρόσημα καταγράφονται στις συναλλαγές της Τρίτης στην Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην Ουάσινγκτον όπου αναμένονται οι αποφάσεις της Federal Reserve, η οποία ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της.

Πιο αναλυτικά, μετά την χθεσινή θετική εκκίνηση στην εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 256 μονάδες ή 0,66% και διαμορφώνεται στα επίπεδα των 39.046 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 κερδίζει 0,32% στις 5.165 μονάδες.

Mικρά κέρδη 0,12% σημειώνει και ο τεχνολογικός κλάδος, με την μετοχή της Nvidia να αποτελεί βαρίδι για τον δείκτη Nasdaq, ο οποίος διαπραγματεύεται στις 16.122 μονάδες.

Στον απόηχο του συνεδρίου της, όπου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μιας νέας γενιάς τσιπ Τεχνητής Νοημοσύνης και λογισμικού για την εκτέλεση μοντέλων AI, η μετοχή της Nvidia σημειώνει πτώση 1% υποχωρώντας στα 876,29 δολάρια.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ο Διευθύνων Σύμβουλος Jensen Huang αποκάλυψε το πιο πρόσφατο τσιπ AI της Nvidia, με την ονομασία Blackwell, το οποίο ανέδειξε ως τον πιο ισχυρό διάδοχο των τσιπ της που τροφοδοτούν μια πληθώρα λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης. Προηγουμένως, η μετοχή είχε σημειώσει ράλι πάνω από 78% μέσα σε ένα χρόνο πριν την εκδήλωση, ενδεχομένως δελεάζοντας τους επενδυτές να ρευστοποιήσουν μέρος των μετοχών τους.

Την ίδια στιγμή, στο ταμπλό της συνεδρίασης, οι μετοχές της Nordstrom σημειώνουν πτώση 12%, μετά την απόφαση της εταιρείας πολυκαταστημάτων να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

Ο κύριος προμηθευτής για την κατασκευή των AI τσιπ της Nvidia, Super Micro Computer, καταγράφει πτώση άνω του 10% μετά την ανακοίνωση προσφοράς μετοχών. Οι μετοχές έχουν ήδη σημειώσει αύξηση άνω του 250% λόγω της στροφής στην τεχνητή νοημοσύνη, με αποτέλεσμα η μετοχή να προστεθεί στον S&P 500 τη Δευτέρα.

Στα της συνεδρίασης της Fed η οποία ολοκληρώνεται αύριο, η πληθώρα των επενδυτών ανησυχεί ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα. Τα futures προβλέπουν 99% πιθανότητα η Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας άνοδος σημειώνεται στην κατασκευή νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, η οποία σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου ανέκαμψε κατά 10,7% τον Φεβρουάριο - 1,52 εκατ. μονάδες σε ετήσια βάση, σημειώνοντας υψηλά κέρδη 9 μηνών. Οι οικονομολόγοι της Wall Street ανέμεναν αύξηση 7,4% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

Οι νέες οικοδομικές άδειες, που σηματοδοτούν την επικείμενη κατασκευή, αυξήθηκαν κατά 1,9% τον Φεβρουάριο, φτάνοντας επίσης σε ετήσια βάση τις 1,52 εκατ. μονάδες και σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 1,4% στις 1,49 εκατ. μονάδες τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Έναν χρόνο μετά τη «συμφωνία του αιώνα», η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνά τα 100 δισ. δολάρια

AstraZeneca: Νέα εξαγορά 2,4 δισ. δολαρίων - Στροφή στη θεραπεία του καρκίνου

Xiaomi: Αύξηση 50% στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου - Πέτυχε η προώθηση προϊόντων στις γιορτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider