Ο Dow «πάτησε» για πρώτη φορά τις 38.000 μονάδες - Back to back ρεκόρ για τον S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Dow «πάτησε» για πρώτη φορά τις 38.000 μονάδες - Back to back ρεκόρ για τον S&P 500
Τρίτο ιστορικό υψηλό για τον Dow Jones μέσα στο 2024.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι δείκτες στη Wall Street. Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές αξιοποίησαν το momentum της συνεδρίασης της Παρασκευής, ανεβάζοντας σε νέα ιστορικά υψηλά τους δείκτες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο βιομηχανικός Dow Jones ξεπέρασε τις 38.000, φτάνοντας 38.001,81 κερδίζοντας 138 μονάδες ή 0,36%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,22% στις 4.850,43 μονάδες, επεκτείνοντας το ρεκόρ που έπιασε την Παρασκευή. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,32% στις 15.360 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, η μετοχή της εμπορικής Macy's σημείωσε άνοδο πάνω από 3% μετά την απόρριψη πρότασης ύψους 5,8 δισ. δολαρίων από την Arkhouse Management και την Brigade Capital Management για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας λιανικής πώλησης. Η εταιρεία τεχνολογίας SolarEdge πρόσθεσε περισσότερο από 4% λόγω της ανακοίνωσης της εταιρείας ότι θα απολύσει το 16% του εργατικού δυναμικού της.

Η μετοχή της οικονομικής εταιρείας B Riley Financial διολίσθησε περίπου 3% μετά την αναφορά του Bloomberg ότι οι ρυθμιστικές αρχές διερευνούν συμφωνίες με πελάτη που συνδέεται με απάτη. Η Archer-Daniels-Midland έχασε περισσότερο από 22% μετά την έκδοση αδύναμων προβλέψεων για τα κέρδη και την τοποθέτηση του οικονομικού διευθυντή Vikram Luthar σε αργία εν μέσω έρευνας που συνδέεται με λογιστικές πρακτικές.

Πτώση σχεδόν 5% κατέγραψε η μετοχή της Sunoco, μετά την εξαγγελία εξαγοράς της εταιρείας αποθήκευσης καυσίμων και αγωγών NuStar Energy ύψους 7,3 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της NuStar σημείωσαν άνοδο 18%.

Ο Brian Price, επικεφαλής διαχείρισης επενδύσεων στην Commonwealth Financial σχολίασε: «Είχαμε μια μικρή μεταβλητότητα στην αρχή του έτους, καθώς οι επενδυτές ίσως επαναπροσδιορίζουν την ισορροπία των χαρτοφυλακίων και αναζητούν να πραγματοποιήσουν κάποια κέρδη. Αλλά τώρα, απλά φαίνεται ότι επαναλαμβάνουμε την τάση που ήταν ξεκάθαρα σε ισχύ το τέταρτο τρίμηνο».

Η ανοδική ισχύς στην Wall Street φαίνεται ότι θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθήσει στις προσεχείς συνεδριάσεις της. Οι επενδυτές ελπίζουν σε μια σειρά μειώσεων των επιτοκίων, αρχής γενομένης τον Μάρτιο, αν και δεν είναι τόσο σίγουροι ότι η αρχική μείωση θα καρποφορήσει.

Σύμφωνα με το τμήμα αναλύσεων FedWatch Tool της CME Group, οι επενδυτές δίνουν πιθανότητες περίπου 46% να μειώσει η Fed τα επιτόκια τον Μάρτιο, γεγονός που σηματοδοτεί μια απότομη μείωση από σχεδόν 81% μια εβδομάδα νωρίτερα. Την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, συγκεντρώνει το 54% των πιθανοτήτων, από περίπου 19% που ήταν μια μία εβδομάδα πριν.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα των στοιχείων για το ΑΕΠ την Πέμπτη και οι μετρήσεις για τις καταναλωτικές δαπάνες την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρές απώλειες για τον χρυσό την Δευτέρα

Σε υψηλά ενός μήνα το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 2%

Θετικό ξεκίνημα στην εβδομάδα για τις ευρωαγορές - Πτώση 3,4% για την Commerzbank

gazzetta
gazzetta reader insider insider