Sunoco: Συμφωνία για την εξαγορά της NuStar Energy ύψους 7,3 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sunoco: Συμφωνία για την εξαγορά της NuStar Energy ύψους 7,3 δισ. δολαρίων
Το ύψος της συμφωνίας φτάνει τα 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια κι έχει συμπεριληφθεί και το χρέος. Η συμφωνία για τις μετοχές ανέρχεται σε 2,99 δισ. δολάρια , αποτιμώντας τις μετοχές της Sunoco στα 23,78 δολάρια.

Η Sunoco, δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξαγόρασε την εταιρεία αποθήκευσης καυσίμων και αγωγών NuStar Energy στην προσπάθεια της να επεκτείνει την δραστηριότητα της στο χώρο των καυσίμων. Το ύψος της συμφωνίας φτάνει τα 7,3 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους.

Η συμφωνία για τις μετοχές ανέρχεται στα 2,99 δισ. δολάρια, αποτιμώντας κάθε μετοχή της Sunoco στα 23,78 δολάρια. Η συμφωνία, η οποία έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών, θα δώσει στη Sunoco πρόσβαση στις εγκαταστάσεις μεταφοράς και αποθήκευσης της NuStar, σε αγωγούς περίπου 9.500 μιλίων και σε 63 τερματικούς σταθμούς.

Οι μετοχές της Sunoco σημειώνουν πτώση σχεδόν 5% στις συναλλαγές στην Wall Street, ενώ οι μετοχές της NuStar καταγράφουν άνοδο 18%.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Sunoco συμφώνησε να πουλήσει 204 πρατήρια καυσίμων στο Δυτικό Τέξας, το Νέο Μεξικό και την Οκλαχόμα στην 7-Eleven Inc για περίπου 1 δισ. δολάρια. Είπε επίσης ότι θα αποκτήσει τερματικούς σταθμούς υγρών καυσίμων στο Άμστερνταμ και στο Bantry Bay της Ιρλανδίας από την Zenith Energy.

Η Sunoco, με έδρα το Ντάλας, είναι θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης αγωγών Energy Transfer (ET.N), ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Κέλσι Γουόρεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Η UBS βλέπει ράλι 10% το 2024

Wall Street: Ποδαρικό στην εβδομάδα με νέο ρεκόρ για τον S&P 500

Θετικό ξεκίνημα στην εβδομάδα για τις ευρωαγορές - Πτώση 3,4% για την Commerzbank

gazzetta
gazzetta reader insider insider