Macy's: Απέρριψε την πρόταση εξαγοράς 5,8 δισ. από ομάδα επενδυτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Macy's: Απέρριψε την πρόταση εξαγοράς 5,8 δισ. από ομάδα επενδυτών
Η Macy's ανακοίνωσε πως απέρριψε την πρόταση εξαγοράς ύψους 5,8 δισ. των Arkhouse Management και Brigade Capital Management, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση και την αποτίμηση της συμφωνίας. 

Η Macy's ανακοίνωσε πως απέρριψε την πρόταση εξαγοράς ύψους 5,8 δισ. των Arkhouse Management και Brigade Capital Management, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τη χρηματοδότηση και την αποτίμηση της συμφωνίας.

Όπως έχει συμβεί με την πλειοψηφία των πολυκαταστημάτων που μετράνε πολλές δεκαετίες ζωής, έτσι και η αλυσίδα Macy's έχει πασχίσει τα τελευταία χρόνια να ανταγωνιστεί με τους νεότερους, online ανταγωνιστές ή πρωτοπόρους με μικρότερο αποτύπωμα στα φυσικά καταστήματα. Αυτά τα δεδομένα έδωσαν στην Arkhouse, μία επενδυτική εταιρεία επικεντρωμένη στο real estate, και την Brigade, ένα hedge fund, το «πάτημα» να αυξήσουν την πίεση στην Macy's και να εξερευνήσουν πιθανότητα εξαγοράς.

Οι δύο επενδυτικές εταιρείες κατέθεσαν πρόταση τον περασμένο μήνα για 21 δολάρια ανά μετοχή και όπως δηλώνουν βλέπουν «την προοπτική για μία σημαντική αύξηση στην αρχική πρόταση εάν μας εξασφαλιστεί η πρόσβαση για τον απαραίτητο έλεγχο, με τη δέουσα επιμέλεια», αναφέρει η Arkhouse.

Ωστόσο η Macy's δήλωσε πως η προσφορά δεν ήταν οικονομικά ελκυστική ή αρκετά αξιόπιστη για να παραχωρήσει τέτοια πρόσβαση.

«Το διοικητικό συμβούλιο έχει αποφασίσει να μην συνάψει συμφωνία τήρησης απορρήτου ή να παρέχει πληροφορίες δέουσας επιμέλειας στην Arkhouse και την Brigade», ανέφερε η Macy's σε δήλωση. Η Macy's επισημαίνει επίσης ότι οι πληροφορίες που παρασχέθηκαν από την Arkhouse και την Brigade «δεν ανταποκρίθηκαν στις ανησυχίες του διοικητικού συμβουλίου της σχετικά με την ικανότητα της Arkhouse και της Brigade να χρηματοδοτήσουν την προτεινόμενη συναλλαγή τους».

Η προσφορά των εταιρειών επενδύσεων υπογραμμίζει πόσο υποτιμημένη είναι η αξία της Macy's συγκριτικά με την ακίνητη περιουσία της, η οποία εκτιμάται από αναλυτές μεταξύ 7,5 και 11,6 δισ. δολαρίων.

Η Macy’s είναι ιδιοκτήτρια των 316 από τα 722 συνολικά καταστήματά της σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ετήσια έκθεσή της, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι περικόπτει 2.350 θέσεις εργασίας και κλείνει πέντε καταστήματα, καθώς στοχεύει στον εξορθολογισμό των λειτουργιών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Νέο ορόσημο για προστασία προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ

Η Commerzbank αποκτά το 75% της Aquila Capital

EDPR: Μεταξύ των κορυφαίων Εργοδοτών στην Ελλάδα για το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider