Ευρωαγορές: Έβγαλαν αντίδραση μετά το πτωτικό 3Χ3 - «Βουτιά» 36% της Watches of Switzerland

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Έβγαλαν αντίδραση μετά το πτωτικό 3Χ3 - «Βουτιά» 36% της Watches of Switzerland
Τέλος στο αρνητικό σερί των τριών συνεδριάσεων έβαλαν την Πέμπτη στις ευρωαγορές μετά το «κόκκινο 3 στα 3».

Τέλος στο αρνητικό σερί των τριών συνεδριάσεων έβαλαν την Πέμπτη οι ευρωαγορές μετά το «κόκκινο 3 στα 3», με τους επενδυτές να μην σταματούν να αναλύουν τις ειδήσεις που καταφθάνουν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία. Και μπορεί τα χθεσινά σχόλια να είχαν κυρίως «hawkish» αποχρώσεις με τους περισσότερους επικεφαλής να τονίζουν πως οι αγορές ίσως να έχουν βιαστεί να βγάλουν συμπεράσματα σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων, σήμερα ωστόσο οι επενδυτές θέλησαν να αντιδράσουν στο τριήμερο αρνητικό σερί και έστειλαν τους δείκτες σε πράσινο έδαφος. Δεν αποκλείεται να πήραν θάρρος και από την Deutsche Bank που διατηρεί την πάγια θέση της, για εκκίνηση των μειώσεων από τη συνεδρίαση του Απριλίου της ΕΚΤ. Σύμφωνα με τους αναλυτές της, αναμένει την πρώτη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Απριλίου του 2024, διατηρώντας σταθερή του εκτίμησή του για τον ευρύτερο κύκλο χαλάρωσης της πολιτικής της ΕΚΤ, με μειώσεις της τάξεως των 150 μονάδων βάσης το 2024 και διαδοχικές μειώσεις κατά 50 μονάδες βάσης από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,57% στις 470 μονάδες, με τις ταξιδιωτικές μετοχές να πραγματοποιούν ράλι 4,85%, ενώ εκείνες των υπηρεσιών υποχώρησαν κατά 0,5% Ο Eurostoxx 50 κατέγραψε κέρδη 1,15% στις 4.453 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,82% στις 16.566 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 1,13% στις 7.401 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στο +0,18% στις 7.459 μονάδες. Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ανέβηκε κατά 0,10% στις 9.877 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 30.352 μονάδες με άνοδο 0,84%.

Η μετοχή της Watches of Switzerland καταβαραθρώθηκε κατά 36,15%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ρολογιών πολυτελείας αναθεώρησε επί τα χείρω το guidance της για το 2024. Η εταιρεία αναμένει πλέον έσοδα 1,53-1,55 δισ. στερλίνες, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 1,65-1,7 δισ. ενώ τα EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) προβλέπονται τώρα σε 8,7-8,9%. «Παρά το θετικό ξεκίνημα του τριμήνου, η WOSG σημείωσε ασταθείς επιδόσεις στις πωλήσεις την περίοδο πριν και μετά τα Χριστούγεννα, καθώς οι δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες επηρέασαν τις καταναλωτικές δαπάνες στον κλάδο των ειδών πολυτελείας», υπογράμμισε η επιχείρηση, προσθέτοντας πως «πλέον αναμένουμε ότι αυτές οι δυσμενείς συνθήκες θα παραμείνουν για το ισοζύγιο του οικονομικού μας έτους».

Τα 10 δισ. ευρώ (10,9 δισ. δολάρια) ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 2023 οι πωλήσεις της Red Bull. Η αύξηση της ζήτησης για το ενεργειακό ποτό της, είχε ως αποτέλεσμα η αυστριακή εταιρεία να πουλήσει το 2023 περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια κουτιά του αναψυκτικού με καφεΐνη, σημειώνοντας αύξηση 4,8% από το 2022, σύμφωνα με επιλεγμένες μετρήσεις που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπό της. Ο ρυθμός επέκτασης επιβραδύνθηκε μετά από δύο χρόνια διψήφιων αυξήσεων.

Σήμερα σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε μια προσωρινή συμφωνία την Πέμπτη για τη βελτίωση του πλαισίου συνεργασίας των κρατών - μελών στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των κρυπτονομισμάτων. Οι εκπρόσωποι των κρατών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξαν στη συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, με στόχο να ενισχυθεί η εργαλειοθήκη της ΕΕ για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της φοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider