«Κατρακύλα» 30% για την μετοχή της Watches of Switzerland μετά το «αδύναμο» guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κατρακύλα» 30% για την μετοχή της Watches of Switzerland μετά το «αδύναμο» guidance
Η μετοχή της Watches of Switzerland καταβαραθρώνεται 30%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ρολογιών πολυτελείας αναθεώρησε επί τα χείρω το guidance της για το 2024.

Η μετοχή της Watches of Switzerland καταβαραθρώνεται 30%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ρολογιών πολυτελείας αναθεώρησε επί τα χείρω το guidance της για το 2024.

«Παρά το θετικό ξεκίνημα του τριμήνου, η WOSG σημείωσε ασταθείς επιδόσεις στις πωλήσεις την περίοδο πριν και μετά τα Χριστούγεννα, καθώς οι δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες επηρέασαν τις καταναλωτικές δαπάνες στον κλάδο των ειδών πολυτελείας», υπογράμμισε η επιχείρηση, προσθέτοντας πως «πλέον αναμένουμε ότι αυτές οι δυσμενείς συνθήκες θα παραμείνουν για το ισοζύγιο του οικονομικού μας έτους».

Η εταιρεία αναμένει πλέον έσοδα 1,53-1,55 δισ. στερλίνες, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 1,65-1,7 δισ. ενώ τα EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) προβλέπονται τώρα σε 8,7-8,9%. Μάλιστα, η επιχείρηση επεσήμανε πως η ζήτηση για τα προϊόντα της παραμένει ισχυρή στις ΗΠΑ, όπου οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισε «περισσότερες προκλήσεις», με αποτέλεσμα να επηρεαστεί μια ευρεία γκάμα επώνυμων πολυτελών ρολογιών αλλά και κοσμημάτων.

«Η περίοδος των εορτών ήταν ιδιαίτερα ασταθής φέτος για τον κλάδο της πολυτελείας, με τους καταναλωτές να επενδύουν σε άλλες κατηγορίες όπως η μόδα, η ομορφιά και τα ταξίδια. Αν και είμαστε απογοητευμένοι με αυτή την τάση, μας ενθαρρύνει η αύξηση του μεριδίου αγοράς μας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Watches of Switzerland, Μπράιαν Ντάφι, σύμφωνα με το CNBC.

Παρά τον πανικό της αγοράς, οι αναλυτές τόσο της Jefferies όσο και της Investec επανέλαβαν τις συστάσεις για «buy» τους στη μετοχή της Watches of Switzerland, εξηγώντας πως «οι σημερινές εξελίξεις δεν μειώνουν τη συνεχή ικανότητα της WOSG να αυξάνει το μερίδιο της στις δύο βασικές αγορές της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια πρωτιά: Πληρώνει το ενοίκιό του σε Bitcoin - «Σταθμός» για τα cryptos

Νέα σύννεφα για την Apple: Η διαμάχη με την Masimo και το stop στις πωλήσεις δύο Apple Watches

«Εκρηκτική» ζήτηση για το ομόλογο της Eurobank - Πάνω από 1,5 δισ. ευρώ οι προσφορές, στο 6,375% η απόδοση

gazzetta
gazzetta reader insider insider