Wall Street: Το ανοδικό σερί έσπασε με «βουτιά» στο κόκκινο από... «σπρώξιμο» του Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Το ανοδικό σερί έσπασε με «βουτιά» στο κόκκινο από... «σπρώξιμο» του Πάουελ
Δεν βοήθησαν οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ ότι η δουλειά της Fed, όσον αφορά στο «μέτωπο» του πληθωρισμού, πιθανόν δεν έχει τελειώσει.

Όχι απλά την Πέμπτη στη Wall Street έσπασε το ανοδικό σερί του S&P 500 αλλά συνδυάστηκε και με ισχυρή διολίσθηση σε αρνητικό έδαφος και για τους τρεις δείκτες.

Δεν βοήθησαν και οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ ότι η δουλειά της Fed, όσον αφορά στο «μέτωπο» του πληθωρισμού, πιθανόν δεν έχει τελειώσει, αφήνοντας εκ νέου ανοιχτό το «παράθυρο» για νέα αύξηση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν με προσοχή τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, καθώς τα πεπραγμένα των επιχειρήσεων είναι δείκτης για την υγεία της οικονομίας στο προηγούμενο διάστημα. Πάντως, στη χθεσινή συνεδρίαση, αν και ο ευρύς και ο τεχνολογικός δείκτης έκλεισαν τελικά σε θετικό έδαφος, ενδοσυνεδριακά είχαν αρνητική επίδραση σχόλια σε ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία και ευκινησία στις προβλέψεις της Fed, ενώ απέφυγε οποιαδήποτε νύξη για την συνέχεια της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

ε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχώρησε 0,65% ή 220 μονάδες στις 33.891 μονάδες, ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 4.348 μονάδες με άνοδο 0,78% ενώ ο Nasdaq με απώλειες 0,94% ανήλθε στις 13.521 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Υπενθυμίζεται πως χθες, μετά το καμπανάκι λήξης στη Wall Street, ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου η Disney «διαλύοντας» τις εκτιμήσεις. Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 82 σεντ ανά μετοχή έναντι 70 σεντ ανά μετοχή που αναμένονταν και στα έσοδα ανακοίνωσε 21,24 δισ. δολάρια έναντι αναμενόμενων 21,33 δισ. δολαρίων. Το σύνολο συνδρομητών Disney+ ανήλθε σε 150,2 εκατ. έναντι 148,15 εκατ. αναμενόμενων, σύμφωνα με το StreetAccount. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 264 εκατ. δολαρίων, ή 14 σεντς ανά μετοχή, για το οικονομικό τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από καθαρά έσοδα 162 εκατ. δολαρίων, ή 9 σεντς ανά μετοχή, κατά την περίοδο του προηγούμενου έτους. Εξαιρουμένων των απομειώσεων, η εταιρεία κέρδισε προσαρμοσμένα 82 σεντ ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 70 σεντ ανά μετοχή που ανέμενε η Wall Street.

Η Lyft ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για έσοδα και κέρδη τριμήνου την Τετάρτη μετά το κλείσιμο των συναλλαγών στη Wall Street αλλά η ακαθάριστη αύξηση των κρατήσεων ήταν χαμηλότερη από την επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Uber.

Αποτελέσματα πρώτου οικονομικού τριμήνου πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street ανακοίνωσε και η Affirm καθώς η εταιρεία «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» είδε τον συνολικό όγκο των εμπορευμάτων να αυξάνεται κατά 28% σε ετήσια βάση στα 5,6 δισ. δολάρια.

Τέλος, απογοητευτικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα μετά από την IPO που ανακοίνωσε η Arm Holdings την Τετάρτη. Ο σχεδιαστής τσιπ κατέγραψε καθαρή ζημία για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 110 εκατ. δολαρίων, ή 11 σεντς ανά μετοχή, ενώ κέρδισε 114 εκατ. δολάρια, ή 11 σεντς ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο.

Εμπορεύματα

Ανοδικά κινήθηκε την Πέμπτη ο χρυσός με τους επενδυτές να αναμένουν κάποια μεγαλύτερη σαφήνεια του Τζο Πάουελ σχετικά με την επιτοκιακή πολιτική της Fed κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ενώ το παλλάδιο «έχασε» τα 1.000 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά από το 2018. Ο χρυσός σε σποτ τιμή σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.963,49 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Οκτωβρίου νωρίτερα ενώ τα futures στις ΗΠΑ κέρδισαν 0,6% στα 1.968,90 δολάρια. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,1% στα 22,77 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο υποχώρησε πάνω από 5% στα 996,67 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2018 στα 991,53 δολάρια.

Ελαφρώς υψηλότερα διαμορφώθηκαν τα συμβόλαια πετρελαίου την Πέμπτη μετά από δύο συνεδριάσεις απωλειών. Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου αυξήθηκε κατά 41 σεντς, ή 0,5%, για να διαμορφωθεί στα 75,74 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την Τετάρτη το συμβόλαιο επόμενου μήνα διαμορφώθηκε σε χαμηλό από τις 17 Ιουλίου. Το brent παράδοσης Ιανουαρίου πρόσθεσε 47 σεντς, ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 80,01 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Η βενζίνη παράδοσης Δεκεμβρίου, σημείωσε άνοδο 1,5% στα 2,16 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 1,1% στα 2,72 δολάρια το γαλόνι. Το φυσικό αέριο παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 3,04 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, με πτώση 2,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ether: Κέρδη άνω του 6% με το «βλέμμα» στο bitcoin ETF

Bitcoin: Σε υψηλό 18 μηνών, ξεπέρασε τα 36.000 δολάρια

ΔΕΗ: Ισχυρή αύξηση EBITDA 9μήνου με «εκτόξευση» επενδύσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider