Affirm: «Έκρηξη» στον όγκο τριμήνου - Άνω των προσδοκιών αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Affirm: «Έκρηξη» στον όγκο τριμήνου - Άνω των προσδοκιών αποτελέσματα
Η Affirm υποστήριξε ότι το μοντέλο της επιτρέπει να προσαρμόζει γρήγορα την στάση της για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές στην οικονομία και τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Αποτελέσματα πρώτου οικονομικού τριμήνου πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street ανακοίνωσε η Affirm καθώς η εταιρεία «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» είδε τον συνολικό όγκο των εμπορευμάτων να αυξάνεται κατά 28% σε ετήσια βάση στα 5,6 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα της Affirm ήταν 497 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 37% από το τρίμηνο του προηγούμενου έτους και πολύ πάνω από τα 444 εκατ. δολάρια που είχαν προβλέψει οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet. Οι απώλειες ανήλθαν σε 0,57 δολάρια ανά μετοχή, καλύτερες από τις απώλειες 0,61 δολαρίων ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές.

Το Affirm είχε πολλά να αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Η μετοχή εκτινάχθηκε στα ύψη τον πρώτο χρόνο της ως εισηγμένη το 2021, αλλά οι μετοχές υποχωρούν σχεδόν κατά 90% από το ανώτατο σημείο τους, καθώς οι επενδυτές αμφισβητούν εάν ο πιστωτής είναι εξοπλισμένος για να λειτουργήσει σε μια πιο αδύναμη οικονομία στην οποία το κόστος της δικής του χρηματοδότησης έχει αυξηθεί.

Η Affirm υποστήριξε ότι το μοντέλο της επιτρέπει να προσαρμόζει γρήγορα την στάση της για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές στην οικονομία και τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Αυτό έχει τεθεί σε δοκιμασία καθώς τα επιτόκια παρέμειναν υψηλά και πολλοί πιστωτές έχουν δει τις καθυστερήσεις να ανεβαίνουν σε προπανδημικά επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lyft: Ισχυρά κέρδη τριμήνου αλλά και πάλι... πίσω από την Uber

Disney: «Διέλυσε» τις εκτιμήσεις με τα κέρδη τριμήνου, αν και με μείωση εσόδων

Ακίνητα: «Βαρύ» το κόστος στέγασης στην Ελλάδα - Η ΤτΕ «βλέπει» έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον και θετικές προοπτικές

gazzetta
gazzetta reader insider insider