Arm: Απογοητευτικά τα πρώτα αποτελέσματα τριμήνου μετά την IPO

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Arm: Απογοητευτικά τα πρώτα αποτελέσματα τριμήνου μετά την IPO
Απογοητευτικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα μετά από την IPO που ανακοίνωσε η Arm Holdings την Τετάρτη.   

Απογοητευτικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα μετά από την IPO που ανακοίνωσε η Arm Holdings την Τετάρτη.

Ο σχεδιαστής τσιπ κατέγραψε καθαρή ζημία για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 110 εκατ. δολαρίων, ή 11 σεντς ανά μετοχή, ενώ κέρδισε 114 εκατ. δολάρια, ή 11 σεντς ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο. Σε προσαρμοσμένη βάση, η Arm κατέγραψε 36 σεντς σε κέρδη ανά μετοχή, σε σύγκριση με τη πρόβλεψη της FactSet για 26 σεντ.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 803 εκατ. δολάρια από 630 εκατ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές περίμεναν 740 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία δημιούργησε 388 εκατ. δολάρια σε έσοδα από άδειες και άλλες πηγές, μαζί με 418 εκατ. δολάρια από δικαιώματα.

Το σύνολο των τριμηνιαίων εσόδων της Arm ήταν το υψηλότερο από ποτέ, ανακοίνωσε η εταιρεία στην επιστολή προς τους μετόχους της.

«Έχουμε δει μεγάλη ζήτηση για CPU υψηλότερης απόδοσης, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να συλλάβουν την αυξανόμενη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη, από cloud servers έως smartphone και εφαρμογές αυτοκινήτων», επισημαίνει η εταιρεία στην επιστολή της.

Τα έσοδα από δικαιώματα μειώθηκαν κατά 5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ανέφεραν στελέχη της Arm στην επιστολή, εν μέσω χαμηλότερων πωλήσεων τσιπ για smartphone.

Για το οικονομικό τρίτο τρίμηνο, η Arm διαμορφώνει έσοδα 720 έως 800 εκατ. δολαρίων, μαζί με 21 σεντς έως 28 σεντς σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή. Η συναινετική πρόβλεψη της FactSet ήταν για 776 εκατ. δολάρια και 27 σεντς σε προσαρμοσμένο κέρδος ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Affirm: «Έκρηξη» στον όγκο τριμήνου - Άνω των προσδοκιών αποτελέσματα

Lyft: Ισχυρά κέρδη τριμήνου αλλά και πάλι... πίσω από την Uber

Disney: «Διέλυσε» τις εκτιμήσεις με τα κέρδη τριμήνου, αν και με μείωση εσόδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider