Lyft: Ισχυρά κέρδη τριμήνου αλλά και πάλι... πίσω από την Uber

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lyft: Ισχυρά κέρδη τριμήνου αλλά και πάλι... πίσω από την Uber
Ενώ αναλυτές και επενδυτές πιστεύουν ότι η Lyft θα διατηρήσει τη θέση της ως η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα μεταφοράς, είπαν ότι είναι πιο επιρρεπής στην οικονομική αβεβαιότητα.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για έσοδα και κέρδη τριμήνου την Τετάρτη η Lyft μετά το κλείσιμο των συναλλαγών στη Wall Street αλλά η ακαθάριστη αύξηση των κρατήσεων ήταν χαμηλότερη από την επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Uber.

Οι ακαθάριστες κρατήσεις, που είναι μια μέτρηση που άρχισε να καθιερώνει η Lyft στο τρίτο τρίμηνο μετρώντας τη συνολική αξία συναλλαγών στην πλατφόρμα της, αυξήθηκαν 15% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σε σύγκριση με το άλμα 31% στις δραστηριότητες της Uber.

Ενώ αναλυτές και επενδυτές πιστεύουν ότι η Lyft θα διατηρήσει τη θέση της ως η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα μεταφοράς, είπαν ότι είναι πιο επιρρεπής στην οικονομική αβεβαιότητα.

«Η χαλάρωση των μακροοικονομικών συνθηκών πιθανότατα θα επηρεάσει τη Lyft περισσότερο από τη μεγαλύτερη εταιρεία, την Uber», δήλωσε ο Angelo Zino, ανώτερος αναλυτής μετοχών στην CFRA Research.

Η Lyft κατέχει το 29% της αγοράς μετακίνησης από τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς υψηλότερο από το μερίδιο αγοράς 27% που είχε στην αρχή του έτους, σύμφωνα με την YipitData.

«Ενώ η λειτουργία από μια πιο αποτελεσματική δομή κόστους είναι σίγουρα μέρος της φόρμουλας μας, δεν είναι σε καμία περίπτωση το μόνο μέρος της εξίσωσης επέκτασης του περιθωρίου», δήλωσε στο Reuters η CFO Erin Brewer.

Η Lyft προέβλεψε τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη για το τρέχον τρίμηνο, μια μέτρηση κερδοφορίας που παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές, ύψους 50-60 εκατ. δολαρίων, υψηλότερα από τις προσδοκίες των 48,8 εκατ. δολαρίων.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 24 σεντ ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων 13 σεντ ανά μετοχή.

Οι χαμηλότερες τιμές βοήθησαν τη Lyft να εξυπηρετήσει 22,4 εκατ. ενεργούς αναβάτες, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Lyft ανακοίνωσε ότι αναμένει τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου να αυξηθούν σε μεσαία μονοψήφια επίπεδα, σε σύγκριση με την προσδοκία της αγοράς για ανάπτυξη 4,6%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 10% στα 1,16 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,14 δισ. δολάρια.

Τα προσαρμοσμένα βασικά κέρδη της Lyft ύψους 92 εκατ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των 82,6 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Το 2024 σε «φουλ» λειτουργία το mega ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου – «Παγωμένοι» διαγωνισμοί 760 εκατ. στην Αττική  

ΕΛΤΑ: Αξιοποίηση ακινήτων, μετασχηματισμού συνέχεια και στόχος η κερδοφορία το 2025  

Ελλάδα VS Κίνα: Ποια χώρα κερδίζει τη μάχη για την κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider