Αρνητικό ρεκόρ έτους στη Wall Street: «Καπνός» 19 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό ρεκόρ έτους στη Wall Street: «Καπνός» 19 δισ. δολάρια σε μία εβδομάδα
H μεγαλύτερη εβδομαδιαία «φυγή» που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2022.

Ρεκόρ έτους καταγράφηκε στις εκροές από τις μετοχές της Wall Street την περασμένη εβδομάδα, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν πλέον ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America, σημειώθηκαν εκροές 18,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία «φυγή» που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2022.

Οι εκροές συνδυάστηκαν με την απόφαση της Fed και τις δηλώσεις του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ ο οποίος προειδοποίησε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια για περισσότερο από όσο περίμεναν οι αγορές. Η Wall Street δεν κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε το μήνυμα τηs Fed ενώ τα υψηλά επίπεδα ασκούν πίεση σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως οι μετοχές, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να χάνουν κατά 2,9% και 3,6% την περασμένη εβδομάδα, αντίστοιχα, κλείνοντας προς τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον Μάρτιο. Εν τω μεταξύ ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αρμαγεδδών» στις αγορές από την νέα... Ελβετία

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν λίγο μετά τις δηλώσεις του Πάουελ, με την απόδοση του 10ετούς να αγγίζει το 4,49%, το υψηλότερο επίπεδό της από το 2007. Εν τω μεταξύ, η απόδοση του διετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006. Το δόγμα «higher for longer», κυριαρχεί ως άποψη αναφορικά με το βασικό επιτόκιο στις ΗΠΑ, προκαλώντας απώλειες στις μετοχές, αναφέρουν οι αναλυτές, και η αμερικανική αγορά οδεύει προς ένα δύσκολο 2024 καθώς τα επιτόκια παραμένουν υψηλά. «Η έκπληξη του πρώτου εξαμήνου ήταν ότι δεν είχαμε ύφεση. Η έκπληξη του 2ου εξαμήνου του '23 είναι οι σκληρότεροι οικονομικοί όροι με τη διατήρηση της υπερβολικής συσταλτικής νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America, Μάικλ Χάρτνετ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Άμυνα» στον DAX στήνει η Deutsche Bank - Γιατί η Γερμανία δεν αποτελεί τον «μεγάλο ασθενή» της ΕΕ

CEO της L’Oreal: Στα 400 δισ. ευρώ η βιομηχανία της ομορφιάς έως το 2030

Τα 10 καλύτερα νέα superyachts που πρωταγωνιστούν στο φετινό Monaco Yacht Show

gazzetta
gazzetta reader insider insider