Εντός MSCI Greece Standard η Τράπεζα Πειραιώς - Εκτός η Τέρνα Ενεργειακή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εντός MSCI Greece Standard η Τράπεζα Πειραιώς - Εκτός η Τέρνα Ενεργειακή
Το κατώφλι του MSCI Greece Standard θα περάσει και επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε ο οίκος MSCI, με τον τίτλο της Τέρνα Ενεργειακής να διαγράφεται και να υποβιβάζεται στον Small Cap

Το κατώφλι του MSCI Greece Standard θα περάσει και επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου (effective date) η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε ο οίκος MSCI, με τον τίτλο της Τέρνα Ενεργειακής να διαγράφεται και να υποβιβάζεται στον Small Cap, όπως ανέφερε και η Morgan Stanley, λίγες ημέρες νωρίτερα.

Οι εισροές από τα passive funds αναμένεται να προσεγγίσουν τα 166 εκατ. δολαρίων ή κάλυψη 13 ημερών (ημέρες συναλλαγών βάση της μέσης ημερήσιας συναλλακτικής δραστηριότητας), σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Morgan Stanley, από την ένταξη της Πειραιώς.

Παράλληλα, ο οίκος αναμένει πως θα υπάρξουν εκροές 64 εκατ. δολαρίων από τη διαγραφή της ΤΕΝΕΡΓ, ή κάλυψη συναλλαγών 18 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι δέκα μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη MSCI Greece είναι η Eurobank με ποσοστό συμμετοχής 14,31%, η Mytilineos στο 14,08%, η Alpha Bank στο 12,67%, η Εθνική Τράπεζα με ποσοστό 11,92%, η Jumbo στο 10,89%, ο ΟΠΑΠ στο 10,09%, ο ΟΤΕ στο 9,72%, η ΔΕΗ με ποσοστό 7,85%, η Motor Oil στο 5,31% και η Τέρνα Ενεργειακή στο 3,16%. Τα ποσοστά αυτά φυσικά θα αλλάξουν με την έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής και την είσοδο της Πειραιώς.

Ο εγχώριος δείκτης MSCI Greece Standard διαπραγματεύεται με δείκτη P/E στο 7,89x και δείκτη forward P/E στο 8,39x, με τη μερισματική απόδοση να διαμορφώνεται στο 2,52%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider