Barclays: Τα ευρωπαϊκά hedge funds στην πρώτη θέση επιλογής των επενδυτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Τα ευρωπαϊκά hedge funds στην πρώτη θέση επιλογής των επενδυτών
Σχεδόν το ένα πέμπτο των επενδυτών δήλωσε ότι εξετάζει κεφάλαια που μαζεύουν φθηνά ομόλογα και προβληματικές εταιρείες.

Τα ευρωπαϊκά πιστωτικά αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου βρέθηκαν στην κορυφή με τις πλέον επιθυμητές στρατηγικές παγκόσμιων αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου κατά το β' εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με έκθεση της Barclays που είδε έφτασε στα χέρια του Reuters την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 14% των επενδυτών δηλώνουν ότι θα διέθεταν περισσότερο χώρο στα χαρτοφυλάκιά τους σε ευρωπαϊκά πιστωτικά hedge funds, σύμφωνα με την έρευνα της Barclays σε 230 επενδυτές που αντιπροσωπεύουν συνολικά περίπου 6,5 τρισ. δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία.

Ενώ το 21% των επενδυτών δήλωσε ότι θα αυξήσει την κατανομή του σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου για μετοχές των ΗΠΑ, τα οποία αναλαμβάνουν long και short τοποθετήσεις σε μετοχές, ένα άλλο 11% δήλωσε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί από αυτή τη στρατηγική.

Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου που επικεντρώνονται στις μετοχές ολοκλήρωσαν το περασμένο έτος με αρνητική απόδοση 8% κατά μέσο όρο, δήλωσε η Barclays. Κατέγραψαν θετική απόδοση 5,2% το πρώτο εξάμηνο του 2023, αλλά αυτό ήταν πολύ πίσω από τον S&P 500, ο οποίος εμφάνισε άνοδο 18% σε αυτό το διάστημα.

Μεταξύ των σχεδίων των επενδυτών για λιγότερο παραδοσιακές στρατηγικές hedge fund, το ενδιαφέρον για ιδιωτικές πιστώσεις αυξήθηκε περισσότερο. Σχεδόν το ένα πέμπτο των επενδυτών δήλωσε ότι εξετάζει κεφάλαια που μαζεύουν φθηνά ομόλογα και προβληματικές εταιρείες.

Οι περισσότεροι επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να αυξήσουν τις κατανομές του σε hedge funds.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider