Wall Street: Άνοδος με «καύσιμα» από Fed και Meta - Προς ιστορικό ρεκόρ ο Dow Jones

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Άνοδος με «καύσιμα» από Fed και Meta - Προς ιστορικό ρεκόρ ο Dow Jones
Θετικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με ράλι για τις τεχνολογικές μετοχές.

Άνοδο σημειώνει την Πέμπτη η Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ενώ η Meta παρέχει ισχυρή στήριξη στις τεχνολογικές μετοχές.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,16% ή 57,58 μονάδες στις 35.577 μονάδες. Ο δείκτης κινείται προς την 14η διαδοχική συνεδρίαση κερδών, επίδοση που έχει να σημειωθεί από το 1897.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,84% ή 37,76 μονάδες στις 4.604 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 1,46% ή 209,33 μονάδες στις 14.336 μονάδες.

Αναμονή για την Fed

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τη χθεσινή αύξηση των επιτοκίων της Fed και τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ. Οι αναφορές του Πάουελ «έδειξαν» στο ότι η Fed δεν πρόκειται να μειώσει τα επιτόκια της εντός του 2023 και πλέον η προσοχή βρίσκεται στο εάν η τράπεζα θα «παγώσει» στο τωρινό επίπεδο τα επιτόκια της.

Οι αναλυτές δίνουν 76% πιθανότητες για διατήρηση των επιτοκίων στα σημερινά τους επίπεδα κατά την επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed φαίνεται να μην επηρεάζει το ΑΕΠ των ΗΠΑ, με την αμερικανική οικονομία να «τρέχει» με ρυθμό μεγαλύτερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το β' τρίμηνο του 2023.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Άνοδο πάνω από 7% σημειώνει η μετοχή της Meta, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της μητρικής του Facebook που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Meta εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή στα 2,98 δολάρια έναντι 2,87 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters. Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 32 δισ. δολάρια έναντι 31,06 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Κέρδη κοντά στο 2% καταγράφει η μετοχή της McDonald's, καθώς οι πωλήσεις της στην Κίνα ανακάμπτουν, όπως άλλωστε και τα αμερικάνικα καταστήματα. Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 3,17 δολάρια προσαρμοσμένα έναντι 2,79 δολάρια αναμενόμενα ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 6,5 δισ. δολάρια έναντι 6,27 δισ. δολαρίων αναμενόμενων.

Όπως ανέφερε το CNBC, από τις επιχειρήσεις που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα τους, το 81% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μάκρο

Σε πολύμηνο χαμηλό υποχώρησαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 221.000 έναντι 228.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 235.000 αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Αποφασισμένοι να «σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά του πληθωρισμού» - Ψηλά τα επιτόκια για όσο χρειαστεί

Του χρέους τα... παράδοξα, πώς οι αγορές σβήνουν τη «ζημιά» που κάνει η ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος 

Κατέβαλε 711.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους 3.311 εργαζομένους του

gazzetta
gazzetta reader insider insider