McDonald's: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη τριμήνου με «οδηγούς» τα καταστήματα σε ΗΠΑ και Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
McDonald's: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη τριμήνου με «οδηγούς» τα καταστήματα σε ΗΠΑ και Κίνα
Οι διεθνείς αγορές της McDonald's ανακοίνωσαν αύξηση same store πωλήσεων κατά 11,9% με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία ως οδηγούς.

Άνω των προσδοκιών αποτελέσματα ανακοίνωσε την Πέμπτη η McDonald's καθώς οι πωλήσεις της στην Κίνα ανακάμπτουν, όπως άλλωστε και τα αμερικάνικα καταστήματα.

Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 3,17 δολάρια προσαρμοσμένα έναντι 2,79 δολάρια αναμενόμενα ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 6,5 δισ. δολάρια έναντι 6,27 δισ. δολαρίων αναμενόμενων.

Ο γίγαντας του fast food ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,31 δισ. δολαρίων για το β’ τρίμηνο ή 3,15 δολάρια ανά μετοχή, από 1,19 δισ. δολάρια ή 1,60 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία δαπάνησε 18 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου για την εταιρική της αναδιάρθρωση, η οποία περιελάμβανε απολύσεις και εθελούσιες αποχωρήσεις για ορισμένους υπαλλήλους τον Απρίλιο.

Εξαιρουμένων αυτών των χρεώσεων και άλλων στοιχείων, η McDonald's κέρδισε 3,17 δολάρια ανά μετοχή.

Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 14% στα 6,5 δισ. δολάρια.

Οι παγκόσμιες «same store πωλήσεις» ή πωλήσεις στα ίδια καταστήματα, μια χρηματοοικονομική μέτρηση που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις του κλάδου λιανικής για να αξιολογήσουν το συνολικό ποσό σε δολάρια των πωλήσεων στα καταστήματα που λειτουργούν εδώ και ένα έτος ή περισσότερο, αυξήθηκαν κατά 11,7%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του Street Account για 9,2%.

Στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά τους, οι same store πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,3%. Η McDonald's ανακοίνωσε επίσης ότι οι επισκέψεις στα καταστήματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Οι διεθνείς αγορές της McDonald's ανακοίνωσαν αύξηση same store πωλήσεων κατά 11,9% με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία ως οδηγούς.

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shell: Απότομη πτώση στα κέρδη β' τριμήνου - «Έχασαν» τις εκτιμήσεις

BNP Paribas: Ξεπέρασε τις προβλέψεις στα κέρδη τριμήνου η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης

Barclays: Σύμφωνα με τις προσδοκίες τα κέρδη τριμήνου παρά την «πτώση» της επενδυτικής τραπεζικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider