Wall Street: «Έσωσαν» το πρόσημο Dow Jones και S&P 500

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Έσωσαν» το πρόσημο Dow Jones και S&P 500
Το επενδυτικό κλίμα παρέμεινε υποτονικό στην πρώτη συνεδρίαση της Wall Street μετά το Πάσχα των Καθολικών.

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας στους κυριότερους δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με το επενδυτικό κλίμα να παραμένει υποτονικό στην πρώτη συνεδρίαση της Wall Street μετά το Πάσχα των Καθολικών.

Οι φόβοι για ύφεση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη ενισχύουν την επιφυλακτικότητα, εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού, τα οποία εν πολλοίς θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο πεδίο των αυξήσεων στα επιτόκια.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 101 μονάδων ή 0,3% στις 33.586 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1% στις 4.109 μονάδες.

Οριακές απώλειες 0,03% σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα επίπεδα των 12.084 μονάδων.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, με απώλειες έκλεισαν οι κολοσσοί του τεχνολογικού τομέα, με τις Apple και Alphabet να υποχωρούν κατά 1,6% και 1,8%, αντίστοιχα, ενώ απώλειες σημείωσε και η μετοχή της Tesla, μετά τη νέα ανακοίνωση της εταιρείας του Έλον Μασκ πως σκοπεύει να μειώσει εκ νέου της τιμές στα ηλεκτροκίνητα οχήματα που κατασκευάζει.

Στον αντίποδα, ισχυρά κέρδη άνω του 8% σημείωσε ο τίτλος της Micron Technology, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Smasung πως σκοπέυει να μείωση την παραγωγή ημιαγωγών με στόχο τη στήριξη των τιμών.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έφεραν μικτά πρόσημα για τους δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ «έσπρωξαν» σε αρνητικό έδαφος τους S&P και Nasdaq, μετά από τρεις διαδοχικές εβδομάδες με άνοδο.

Πλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα αργότερα μέσα στην εβδομάδα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τις αποφάσεις της Fed ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένονται και οι ανακοινώσεις των εισηγμένων -και ειδικότερα των τραπεζών- για τις επιδόσεις τους στο τελευταίο τρίμηνο- με τις JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup να κάνουν την αρχή την Παρασκευή.

Σημειώνεται, τέλος, πως λόγω αργίας κλειστά παραμένουν σήμερα τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ενώ στην Ασία καταγράφηκαν μεικτά πρόσημα με τις αγορές σε Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ να παραμένουν επίσης κλειστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επέστρεψε κάτω από τα 80 δολάρια το πετρέλαιο - Σε χαμηλά 10ημέρου το WTI

Χρυσός: Τρίτη διαδοχική πτώση για την τιμή

Πόσο κοντά είναι οι Κεντρικές Τράπεζες στο τέλος του κύκλου σύσφιξης; Ποια τα επόμενα βήματα Fed - ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider