ADP: Μεγάλη κάμψη στις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο - «Η οικονομία επιβραδύνεται»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ADP: Μεγάλη κάμψη στις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο - «Η οικονομία επιβραδύνεται»
Επιβράδυνση στις προσλήψεις των Αμερικανών εργοδοτών, καθώς η αύξηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) έχει ενισχύσει το κόστος δανεισμούς για τις επιχειρήσεις στη χώρα.

Σημαντική κάμψη, μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατέγραψε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εταιρείας ερευνών ADP.

Ειδικότερα, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ για τον περασμένο μήνα διαμορφώθηκαν σε 145.000 έναντι 242.000 τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν μια μέτρηση στις 210.000 θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται πως τα στοιχεία φανερώνουν επιβράδυνση στις προσλήψεις των Αμερικανών εργοδοτών, καθώς η αύξηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) έχει ενισχύσει το κόστος δανεισμούς για τις επιχειρήσεις στη χώρα. Η Fed έχει τονίσει πως θα συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής ώστε να «κρυώσει» την οικονομία και να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%, από 6% που βρέθηκε τον Φεβρουάριο.

Στην έκθεση της ADP αναφέρεται ότι «τα στοιχεία αποτελούν σοβαρή ένδειξη για επιβράδυνση της οικονομίας. Οι εργοδότες παίρνουν αποστάσεις από τις σημαντικές προσλήψεις».

Μετά από τις σημερινές ανακοινώσεις, η προσοχή στρέφεται στα αναλυτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας κατά τον Μάρτιο που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών 10,5 δισ. ευρώ στο δ' τρίμηνο

Ευρωζώνη: Υψηλό 10 μηνών για τον σύνθετο PMI - Ανακάμπτει η δραστηριότητα

gazzetta
gazzetta reader insider insider