Μεικτά πρόσημα στις «λειψές» αγορές της Ασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτά πρόσημα στις «λειψές» αγορές της Ασίας
Τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει η Wall Street. 

Τελευταία ενημέρωση: 10:55

Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια για τη Δευτέρα, σε μια «λειψή» συνεδρίαση λόγω των αργιών στην Αυστραλία και στο Χονγκ Κονγκ για το Πάσχα των Καθολικών.

Σημειώνεται πως τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει η Wall Street.

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και τα οποία έδειξαν κάμψη στις προσλήψεις από την πλευρά των Αμερικανικών εργοδοτών κατά τον Μάρτιο. Πλέον, εκτιμάται πως η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed) θα συνεχίσει και τον Μάιο τις αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο το «πάγωμα» της οικονομίας, θέτοντας νέες ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ύφεσης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο Nikkei στην Ιαπωνία κέρδισε 0,48% στις 27.469 μονάδες, ο Kospi στη Νότια Κορέα κέρδισε 0,87% στις 2.512 μονάδες, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite έπεσε 0,37% στις 3.315 μονάδες και ο Shenzhen Component διολίσθησε 0,80% στις 11.871 μονάδες.

Ο ASX/200 στην Αυστραλία και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστή λόγω των αργιών για το Πάσχα των Καθολικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Έρευνα για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων για τον πόλεμο στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider