Wall Street: Νέος γύρος ανόδου, με στροφή της προσοχής στην Fed - «Άλμα» για την First Republic

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέος γύρος ανόδου, με στροφή της προσοχής στην Fed - «Άλμα» για την First Republic
Κέρδη 300 μονάδων για τον Dow Jones, στο +1% S&P 500 και Nasdaq.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, διατηρώντας το θετικό κλίμα της Δευτέρας και με τους επενδυτές να δείχνουν διατεθειμένοι να κρατήσουν ανοδικά το momentum, «ποντάροντας» σε αισιόδοξα ερεθίσματα για την αγορά.

Ο βιομηχανικός Dow Jones άνοιξε με «άλμα» 300 μονάδων και πλέον ενισχύεται κατά 0,92% στις 32.539,82 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,09% στις 3,994,78 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται 1,21% υψηλότερα στις 11.816,33 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν και οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών (+6%), με τη μετοχή της First Republic να γνωρίζει ράλι άνω του 25%, με φόντο τις πληροφορίες που θέλουν την JP Morgan να εργάζεται για τη στήριξη της τράπεζας και μετά τη χθεσινή «βουτιά» 47%.

Οι έντονες ανησυχίες που καλλιεργήθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο τραπεζικό «μέτωπο», φαίνεται πως «ξεθωριάζουν» - έστω στην παρούσα φάση - και με τις αγορές να επεξεργάζονται πάντως ακόμη τα όσα αφορούν στη διάσωση της Credit Suisse, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της από την UBS.

Παράλληλα, ενθαρρυντικά για το επενδυτικό αίσθημα λειτουργούν οι σημερινές δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω εγγυήσεις καταθέσεων, εάν επιδεινωθεί η τραπεζική κρίση.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή στρέφεται τώρα στα της νομισματικής πολιτικής, εν όψει των αυριανών αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια.

Η συζήτηση γύρω από τα σχέδια της Fed άνοιξε, εκ νέου, υπό τον φόβο γενικευμένης τραπεζικής κρίσης, ο οποίος γέννησε κάποιες ελπίδες ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τη νομισματική σύσφιξη πιο κοντά στο τέλος της ή σε κάποιο «διάλειμμα».

Σημειωτέον, πάντως, πως στην τελευταία της συνεδρίαση η EKT ανακοίνωσε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, χωρίς να παρεκκλίνει δηλαδή από τα σχέδιά της.

Μάκρο

Κατά 14,5% αυξήθηκαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον πρώτο μήνα που καταγράφεται αύξηση των πωλήσεων από τον Φεβρουάριο του 2022 αλλά και για την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από τον Ιούλιο του 2020. Ωστόσο, οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες κατά 22,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Moody's: Ισχυρή πιστωτική ανάπτυξη, επιτόκια και καταθέσεις τα «όπλα» των ελληνικών τραπεζών

DBRS: Επαρκή τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών για τις επιπτώσεις από την Sillicon Valley Bank

«Εφιάλτης» 11 ημερών: Το χρονικό για το πώς «γονάτισαν» 4+1 τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider