Στα 4.000 δολάρια ο χρυσός το 2023; Τι βλέπει η Swiss Asia Capital

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 4.000 δολάρια ο χρυσός το 2023; Τι βλέπει η Swiss Asia Capital
Ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Swiss Asia Capital, Juerg Kiener, ανέφερε στο cnbc πως η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα μπορούσε να κινηθεί από τα 2.500 δολάρια έως τα 4.000 δολάρια η ουγγιά εντός του νέου έτους.

Η έντονη μεταβλητότητα που κυριαρχεί στις αγορές εν μέσω της επιτοκιακής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών και τους υφιστάμενους φόβους για επικείμενη παγκόσμια ύφεση θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή του χρυσού έως και τα 4.000 δολάρια την ουγγιά το 2023, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Swiss Asia Capital, Juerg Kiener, μιλώντας στο cnbc.

Συγκεκριμένα, ο Kiener ανέφερε πως η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα μπορούσε να κινηθεί από τα 2.500 δολάρια έως τα 4.000 δολάρια η ουγγιά εντός του νέου έτους. «Υπάρχει καλή πιθανότητα να υπάρξει σημαντική κινητικότητα στην αγορά του χρυσού», ενώ πρόσθεσε «πως δεν πρόκειται απλά για 10%-20% (πάνω), αλλά για κίνηση που θα φθάσει (την τιμή) σε πραγματικά νέα υψηλά». Ο ίδιος εξήγησε πως αρκετές οικονομίες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες «με λίγη ύφεση» κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, γεγονός που θα αναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να επιβραδύνουν το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων και ως εκ τούτου να καταστεί ο χρυσός πιο ελκυστικός ως επενδυτική επιλογή. Επισήμανε δε πως ο χρυσός είναι το μοναδικό πάγιο που διαθέτουν όλες οι κεντρικές τράπεζες.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, οι κεντρικές τράπεζες αγόρασαν 400 τόνους χρυσού στο τρίτο τρίμηνο, σχεδόν διπλασιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ αγοράς των 241 τόνων, που είχε πραγματοποιηθεί την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Ο Kiener συμπλήρωσε πως οι επενδυτές αναμένεται να στραφούν στο χρυσό εν μέσω των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων που καταγράφονται σε πολυάριθμες οικονομίες ανά την υφήλιο. «Ο χρυσός αποτελεί πολύ καλό ανάχωμα στον πληθωρισμό, καλή ευκαιρία εν μέσω στασιμοπληθωρισμού και εξαιρετική προσθήκη σε χαρτοφυλάκιο (επενδύσεων)».

Υπενθυμίζεται πως χθες η τιμή του συμβολαίου χρυσού Φεβρουαρίου έκλεισε στα 1.825,40 δολάρια η ουγγιά, σχεδόν αμετάβλητο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Core Scientific: Το νέο «θύμα» του ντόμινο καταρρεύσεων στην αγορά κρυπτονομισμάτων - Υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Real Estate – Logistics: «Κλείνουν» και «ψήνονται» μεγάλα deals με funds στο φίνις του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider