Υποτονικότητα στο χρυσό, ισχυρή πτώση στο παλλάδιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποτονικότητα στο χρυσό, ισχυρή πτώση στο παλλάδιο
Η τιμή του συμβολαίου χρυσού Φεβρουαρίου έκλεισε στα 1.825,40 δολάρια η ουγγιά, σχεδόν αμετάβλητο. Η τιμή για το συμβόλαιο Μαρτίου στο ασήμι υποχώρησε μόλις κατά 8 σεντς, ήτοι κατά 0,3%, για να κλείσει τη συνεδρίαση στα 24,19 δολάρια την ουγγιά.

«Ανάπαυλα» από το ράλι πραγματοποίησε την Τετάρτη ο χρυσός μετά και την ισχυρή άνοδο της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου χρυσού Φεβρουαρίου έκλεισε στα 1.825,40 δολάρια η ουγγιά, σχεδόν αμετάβλητο. Η τιμή για το συμβόλαιο Μαρτίου στο ασήμι υποχώρησε μόλις κατά 8 σεντς, ήτοι κατά 0,3%, για να κλείσει τη συνεδρίαση στα 24,19 δολάρια την ουγγιά, μετά το υψηλό των τελευταίων μηνών που σημείωσε τον Απρίλιο. Παράλληλα, αξιοσημείωτη πτώση κατέγραψε η τιμή για το συμβόλαιο Μαρτίου στο παλλάδιο, που έχασε 3,9% της αξίας του, υποχωρώντας στα 1.666,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ η τιμή για το συμβόλαιο Ιανουαρίου της πλατίνας σημείωσε πτώση κατά 1,1% στα 1.002 δολάρια η ουγγιά.

Στον αντίποδα με άνοδο 0,3% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η τιμή του συμβολαίου του χαλκού που λήγει το μήνα Μάρτιο στα 3,81 δολάρια η ουγγιά.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση ο χρυσός αντέδρασε ανοδικά στην θετική έκπληξη από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, ο οποίος ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αντανακλώντας την επιφυλακτική αισιοδοξία των Αμερικανών πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη ίσως να καταφέρει να αποφύγει την ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απογοητευτικές οι πωλήσεις υφισταμένων κατοικιών τον Νοέμβριο - Υποχώρησαν για 10ο διαδοχικό μήνα

ΗΠΑ: Τι έδειξαν τα φορολογικά αρχεία του Τραμπ - Αρνητικά εισοδήματα, μηδενικοί φόροι και παράδοξα

Ο Ζελένσκι έφτασε στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider