Eurobank Equities για Mytilineos: Μοχλός ανάπτυξης η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια - Νέα τιμή στόχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities για Mytilineos: Μοχλός ανάπτυξης η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια - Νέα τιμή στόχος
Η Eurobank Equities αυξάνει την τιμή στόχο στα 25,6 ευρώ από 24,80 ευρώ, διατηρώντας στο ακέραιο τη σύσταση buy.

Σε αντίθετη κατεύθυνση και χωρίς να συγχρονίζεται με τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της κινείται η μετοχή της Mytilineos όπως σημειώνει η Eurobank Equities, σε ανάλυσή της για την εισηγμένη.

Η μετοχή της Mytilineos έχει υποχωρήσει κατά 25% από την πρόσφατη κορυφή που χτύπησε και σημείωσε πτώση 3% τον τελευταίο χρόνο, με την τιμή της να μην συγχρονίζεται με τα θεμελιώδη μεγέθη. Παρά το ασταθές εξωτερικό περιβάλλον, ο όμιλος ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο (EBITDA +89% σε ετήσια βάση), πυροδοτώντας έναν νέο γύρο θετικών αναθεωρήσεων, με τα EBITDA για το 2022-24 να αυξάνονται κατά 9-17% με αυτήν την έκθεση. Η έγκαιρη εστίαση της διοίκησης στην ενεργειακή μετάβαση τοποθετεί τον όμιλο σε μια καλή βάση στη διατήρηση της σταθερής δυναμικής κερδών, με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities να προβλέπουν 3-ετή EBITDA CAGR 32%. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι αυτή είναι μια αρκετά συναρπαστική πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλή αποτίμηση (4,5x 1yr EV/EBITDA) και, επομένως, διατηρεί τη μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της.

Η Eurobank Equities υπό αυτό το πρίσμα αυξάνει την τιμή στόχο στα 25,6 ευρώ από 24,80 ευρώ, διατηρώντας στο ακέραιο τη σύσταση buy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider