Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο - Με το «δεξί» η εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο - Με το «δεξί» η εβδομάδα
Παρά το μουδιασμένο άνοιγμα της Δευτέρας, το πετρέλαιο κατέγραψε κέρδη.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα τη Δευτέρα, παρά τις αρχικές απώλειες για το Brent που υποχώρησε κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια εβδομάδα.

Οι επενδυτές ανησυχούν για περιορισμένες ροές πετρελαίου και έτσι «ζύγισαν» τη ζήτηση, εν όψει και της απόφασης της Fed αυτή την εβδομάδα που όπως όλα δείχνουν θα προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων της.

Σε αυτό το κλίμα, τα συμβόλαια παραδόσεως Οκτωβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 0,7% ή 62 σεντς/βαρέλι και έκλεισαν στα 85,78 δολάρια/βαρέλι ενώ νωρίτερα έφτασαν να υποχωρούν μέχρι και τα 82,10 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του Οκτωβρίου λήγει στο τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης ενώ το συμβόλαιο Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 60 σεντς ή 0,7% στα 85,36 δολάρια.

Παρόμοια εικόνα και για το Brent Νοεμβρίου που αποτελεί και παγκόσμιο δείκτη αναφοράs, το οποίο ενισχύθηκε κατά 65 σεντς ή 0,7% για να διαμορφωθεί στα 92 δολάρια το βαρέλι όταν είχε φτάσει μέχρι και τα 88,50 δολάρια νωρίτερα σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλά άνω των δύο ετών ο χρυσός

gazzetta
gazzetta reader insider insider