Μικρά κέρδη και νέα υψηλά έξι εβδομάδων για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη και νέα υψηλά έξι εβδομάδων για τον χρυσό
το πολύτιμο μέταλλο δεν κατάφερε να επωφεληθεί από τις νέες απώλειες του δολαρίου ούτε από τη νέα μείωση των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Ήπια άνοδο κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του χρυσού, στον απόηχο της μείωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, γεγονός που ίσως να επηρεάσει αρνητικά το ανοδικό momentum που διατηρούσε τις τελευταίες εβδομάδες το πολύτιμο μέταλλο.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν με μικρά κέρδη 0,1% ή 1,4 δολαρίων/ουγγιά και διαμορφώθηκαν στα 1.813,7 δολάρια/ουγγιά.

Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του χρυσού από τα τέλη Ιουνίου και συγκεκριμένα από τις 29 Ιουνίου, με το πολύτιμο μέταλλο ωστόσο να μην καταφέρνει να επωφεληθεί ούτε από τις νέες απώλειες του δολαρίου αλλά ούτε από τη νέα μείωση των αποδόσεων στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τετάρτη, οι αμερικανικές αρχές γνωστοποίησαν πως ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 8,5%, καταγράφοντας μείωση σε σχέση με το υψηλό 41 ετών του Ιουνίου, ενώ διαμορφώθηκε και κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν μία μέτρηση στο 8,7%.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,2% και έκλεισε στα 20,74 δολάρια/ουγγιά, όπως και ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου που διαμορφώθηκε στα 3,65 δολάρια/λίβρα, με άνοδο 1,2%.

Σε θετικό έδαφος και η πλατίνα Οκτωβρίου που σημείωσε κέρδη 1% στα 942,7 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 2.245 δολάρια/ουγγιά, ενισχυμένο κατά 1,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πληθωρισμός 8,5% τον Ιούλιο, χαμηλότερος του αναμενόμενου

Evans (Fed): Μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

Ευρωαγορές: Η μείωση του πληθωρισμού «πρασίνισε» τα ταμπλό των συνεδριάσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider