Χρυσός: Μικρές απώλειες μετά τον «χρησμό» Πάουελ για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Μικρές απώλειες μετά τον «χρησμό» Πάουελ για τα επιτόκια
Πτωτικά κινήθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, καθώς η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε συνδυασμό με την άνοδο του δολαρίου άσκησαν πιέσεις στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου.

Πτωτικά κινήθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, καθώς η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε συνδυασμό με την άνοδο του δολαρίου άσκησαν πιέσεις στις τιμές του πολύτιμου μετάλλου, ενώ οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει στις προσεχείς συνεδριάσεις της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναφορικά με το θέμα των επιτοκίων ενίσχυσαν το καθοδικό momentum.

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 1.921,5 δολάρια/ουγγιά, υποχωρώντας κατά 0,4% ή κατά 8 δολάρια/ουγγιά.

«Οι ανανεωμένες προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Fed, η ενίσχυση του δολαρίου αλλά και οι αυξανόμενες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συνιστούν ένα σημαντικό πρόβλημα για τον χρυσό, ο οποίος έχει μηδενικές αποδόσεις», ανέφερε στο MarketWatch, ο Lukman Otunuga, επικεφαλής αναλυτής της FXTM.

«Ωστόσο, η αβεβαιότητα που απορρέει από τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζει να ενθαρρύνει μια αίσθηση ανησυχίας που οδηγεί τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έκλεισε στα 24,901 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες 1,6%, ενώ ο χαλκός Μαΐου υποχώρησε κατά 0,2% στα 4,7 δολάρια/λίβρα.

Απώλειες 1,9% και για την πλατίνα Απριλίου που έκλεισε στα 1.025,1 δολάρια/ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 2,4% και διαμορφώθηκε στα 2.476,5 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανάκαμψη στη Wall μετά τη χθεσινή πτώση από τις δηλώσεις Πάουελ

Ενέργεια: Ποιο ρωσικό πετρέλαιο; - Το ουράνιο θα λείψει

gazzetta
gazzetta reader insider insider