Διευρύνονται τα κέρδη του πετρελαίου - «Έπιασε» ξανά τα 105 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνονται τα κέρδη του πετρελαίου - «Έπιασε» ξανά τα 105 δολάρια
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» είναι ξανά ανοδικές λόγω αμφιβολιών τόσο για την προσφορά όσο και για τη ζήτηση πετρελαίου.

Διευρύνονται τα κέρδη του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και την Παρασκευή, αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση το αμερικάνικο αργό είχε καταφέρει να σπάσει το πτωτικό σερί κλείνοντας στα 102,98 δολάρια. Σήμερα, το WTI σημειώνει νέα άνοδο 2,58 δολάρια φτάνοντας τα 105,56 δολάρια το βαρέλι.

Από την άλλη, το Brent πρόσθεσε 2,42 δολάρια στα 109,06 δολάρια το βαρέλι αφού την Πέμπτη είχε κάνει «άλμα» 8,8% μέχρι τα 106,64 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» είναι ξανά ανοδικές λόγω αμφιβολιών τόσο για την προσφορά όσο και για τη ζήτηση πετρελαίου. Αφού ξεπέρασε για λίγο τα 130 δολάρια στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, το βαρέλι WTI έπεσε σχεδόν στα 94 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη.

Ωστόσο, οι ειδήσεις περί πώλησης ρωσικού αργού στην Ινδία και οι προφανείς αποτυχίες στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας έχουν ανανεώσει την ανησυχία για πιθανές ελλείψεις στον εφοδιασμό.

Σύμφωνα με το Marketwatch, ερωτηθείς αν η Ινδία αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία σε μειωμένη τιμή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας Arindam Bagchi ανέφερε πως «η Ινδία εισάγει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της σε πετρέλαιο», ενώ πρόσθεσε πως «εξερευνούμε όλες τις δυνατότητες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Δεν νομίζω ότι η Ρωσία υπήρξε σημαντικός προμηθευτής πετρελαίου στην Ινδία».

Σημείωσε επίσης ότι και οι ευρωπαϊκές χώρες εισάγουν πετρέλαιο από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξανά πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο - Κέρδη 8% για WTI και Brent

Άνοδος 8% για το πετρέλαιο λόγω των φόβων περιορισμού της προμήθειας

Πετρέλαιο: Παρέμεινε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι «υπό το βάρος» των αποθεμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider