Χτύπημα στη Ρωσία από την MSCI - Κατάργηση μέχρι και του ρωσικού MSCI και αφαίρεση μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χτύπημα στη Ρωσία από την MSCI - Κατάργηση μέχρι και του ρωσικού MSCI και αφαίρεση μετοχών
Η MSCI ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πάγωσε τον δείκτη και δεν θα εφαρμόσει αλλαγές για ρωσικούς τίτλους που είχε ανακοινώσει προηγουμένως στο πλαίσιο της ανασκόπησης του Φεβρουαρίου.

«Μη επενδύσιμο» είναι πλέον το ρωσικό Χρηματιστήριο, μετά τις αυστηρές νέες κυρώσεις της Δύσης και τους περιορισμούς των κεντρικών τραπεζών στις συναλλαγές, καθιστώντας την αφαίρεση των ρωσικών μετοχών από δείκτες ως το «φυσικό επόμενο βήμα», δήλωσε ανώτατο στέλεχος της MSCI στο Reuters.

«Δεν θα ήταν λογικό να συνεχίσουμε να συμπεριλαμβάνουμε ρωσικούς τίτλους εάν οι πελάτες και οι επενδυτές μας δεν μπορούν να συναλλάσσονται στην αγορά», δήλωσε στο Reuters ο Δημήτρης Μελάς, επικεφαλής του διεθνούς τμήματος έρευνας μετοχών και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Δεικτών της MSCI.

Ο κ. Μελάς είπε ότι η MSCI μπορεί να ξεκινήσει μια διαβούλευση με τους επενδυτές άμεσα, το αποτέλεσμα της οποίας θα μπορούσε να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών μαζί με τις ενέργειες που θα ληφθούν. Η MSCI ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πάγωσε τον δείκτη και δεν θα εφαρμόσει αλλαγές για ρωσικούς τίτλους που είχε ανακοινώσει προηγουμένως στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δεικτών του Φεβρουαρίου.

«Το φυσικό επόμενο βήμα που θα μπορούσαμε δυνητικά να εφαρμόσουμε - δεν έχουμε πάρει ακόμη καμία απόφαση - αλλά το φυσικό επόμενο βήμα μπορεί να είναι να εξετάσουμε πραγματικά την κατάργηση του MSCI Russia ή την αφαίρεση ρωσικών τίτλων από τους δείκτες μας», πρόσθεσε ο κ. Μελάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider