Αγορές | Commodities
07-01-2022 | 20:57

Χρυσός: Κέρδη την Παρασκευή, αλλά απώλειες 1,7% για την εβδομάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Χρυσός: Κέρδη την Παρασκευή, αλλά απώλειες 1,7% για την εβδομάδα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού την Παρασκευή, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για μισθοδοσίες στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο. 

Οι τιμές, ωστόσο, κατέγραψαν τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλειά τους από την περίοδο που έληξε στις 26 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. 

Οι ΗΠΑ δημιούργησαν πολύ λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, μόλις 199.000, αλλά το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,9% από 4,2%. «Φαίνεται ότι οι έμποροι εξακολουθούν να περιμένουν μια αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο», δήλωσε στο Marketwatch ο Τσιντάν Καρνάνι, διευθυντής έρευνας στην Insignia Consultants. Οι επενδυτές θα αξιολογήσουν την επόμενη εβδομάδα τα μεγέθη του πληθωρισμού και τις τάσεις στην αγορά των μετοχών για να βοηθήσουν στο guidance της επόμενης κίνησης για τις τιμές του χρυσού, είπε. 

O χρυσός στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 8,20 δολάρια ή 0,5%, για να διαμορφωθεί στα 1.797,40 δολάρια η ουγγιά, τελειώνοντας την εβδομάδα με απώλειες περίπου 1,7%.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.