Wall Street: «Σβήνουν» οι απώλειες της «Όμικρον» - Σε τροχιά νέου ρεκόρ ο S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Σβήνουν» οι απώλειες της «Όμικρον» - Σε τροχιά νέου ρεκόρ ο S&P
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones και τον Nasdaq. Προσωρινή αναστολή για τη μετοχή της Twitter.

Τελευταία ενημέρωση 19.50

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street για την πρώτη μέρα της εβδομάδας, στην πρώτη τους πλήρη συνεδρίαση μετά από την αργία του Thaksgiving και ύστερα από τις κατακόρυφες απώλειες που σημειώθηκαν στην «λειψή» συνεδρίασης της Παρασκευής λόγω των ανησυχιών για την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,96% ή 336 μονάδες στις 35.235 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 1,59% ή 73 μονάδες στις 4.667 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 2,06% ή 318 μονάδες στις 15.810 μονάδες.

Κινούμενη πάνω στο θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, η Wall Street φαίνεται να συνέρχεται από την πτώση της περασμένης εβδομάδας καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις εξελίξεις γύρω από τη νέα παραλλαγή της νόσου και με τις μετοχές των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων να δίνουν τον τόνο για την άνοδο της Δευτέρας.

Στο επίκεντρο της προσοχής για την τρέχουσα εβδομάδα θα τεθεί το κατά πόσο η Όμικρον μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την άρση των υποστηρικτικών μέτρων στην αμερικανική οικονομία.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η μετοχή της Twitter έφτασε να ανεβαίνει άνω του 6% μετά από το δημοσίευμα για αποχώρηση του Τζακ Ντόρσεϊ από τη θέση του CEO της εταιρείας, προτού η διαπραγμάτευση του τίτλου της ανασταλεί προσωρινά από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η Pfizer εκτιμά πως θα καταφέρει να παράξει έως και 80 εκατ. χάπια κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος του 2021, όπως μετέδωσε το CNBC.

Η προηγούμενη εκτίμηση της φαρμακευτικής εταιρείας έθετε ως στόχο την παραγωγή 50 εκατ. χαπιών μέχρι το τέλος του 2021 και ακόμα 21 εκατ. χάπια μέχρι το α' εξάμηνο του 2022.

Μάκρο

Ραγδαία αύξηση κατέγραψαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική ένωση κτηματομεσιτών.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 7,5% έναντι συρρίκνωσης 2,4% τον Σεπτέμβριο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο στο 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στα κέρδη για τις ευρωαγορές μετά το sell-off λόγω της «Όμικρον»

gazzetta
gazzetta reader insider insider