Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες μετά την έκθεση της ΙΕΑ για τη ζήτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες μετά την έκθεση της ΙΕΑ για τη ζήτηση
Μικρή πτώση κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η εκτίμηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για υποχώρηση των διεθνών τιμών του αργού το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω της αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ έφερε ήπια κάμψη για τον «μαύρο χρυσό».

Μικρή πτώση κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η εκτίμηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για υποχώρηση των διεθνών τιμών του αργού το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω της αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ έφερε ήπια κάμψη για τον «μαύρο χρυσό».

Πιο αναλυτικά, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου του αμερικανικού West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισε στα 80,76 δολάρια/βαρέλι, με απώλειες της τάξης του 0,2% ή 12 σεντς/βαρέλι.

Στον αντίποδα, ήπια άνοδο σημείωσε το ευρωπαϊκό αργό τύπου Brent, το οποίο έκλεισε στα 82,43 δολάρια/βαρέλι, με κέρδη 0,5% ή 38 σεντς/βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας διατήρησε αμετάβλητη σε μεγάλο βαθμό την πρόβλεψή της για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στα 5,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το 2021 και στα 3,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το 2022.

Η IEA ανέφερε ακόμα πως «η διεθνής αγορά πετρελαίου παραμένει «σφιχτή» σε όλα τα επίπεδα, αλλά η πτώση από το ράλι ανόδου του προηγούμενη χρονικού διαστήματος θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider