IEA: Προς υποχώρηση οι αυξημένες τιμές πετρελαίου το επόμενο διάστημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IEA: Προς υποχώρηση οι αυξημένες τιμές πετρελαίου το επόμενο διάστημα
«Η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου δεν οφείλεται στη μείωση της ζήτησης, αλλά στην αύξηση των αποθεμάτων» αναφέρει η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας.

Για διαφαινόμενη υποχώρηση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου το επόμενο χρονικό διάστημα κάνει λόγο η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA), επικαλούμενη την αύξηση των αποθεμάτων του «μαύρου χρυσού», κυρίως από τις ΗΠΑ.

Η Υπηρεσία αναφέρει πως «η διεθνής αγορά πετρελαίου παραμένει "σφιχτή" σε όλα τα επίπεδα, αλλά η πτώση από το ράλι ανόδου του προηγούμενη χρονικού διαστήματος θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα».

«Αντίθετα με τις απόψεις που εκφράστηκαν στην πρόσφατη σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκώβη (COP26), η διαφαινόμενη αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου δεν οφείλεται στη μείωση της ζήτησης, αλλά στην αύξηση των αποθεμάτων, κυρίως στις ΗΠΑ» σημειώνεται στην έκθεση της IEA.

Η IEA υπογραμμίζει πως η εξασθενημένη βιομηχανική δραστηριότητα και η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται στην Ευρώπη θα μπορούσε να μεταβάλλουν τις τιμές του πετρελαίου διεθνώς.

Σύμφωνα με το CNBC, τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent διαπραγματεύθηκαν στα 82,78 δολάρια το βαρέλι το πρωί της Τρίτης στο Λονδίνο, αυξημένα κατά περίπου 0,9%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate διαμορφώθηκαν στα 81,48 δολάρια, κατά 0,7% υψηλότερα.

Η ΙΕΑ διατήρησε την πρόβλεψή του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από τον περασμένο μήνα στα 5,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για το 2021 και στα 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Η ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ και οι προοπτικές της ζήτησης πιέζουν τις τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider