Οι ευρωαγορές δεν πτοήθηκαν από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ευρωαγορές δεν πτοήθηκαν από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα μεγαλύτερα κέρδη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου για το κλείσιμο της Τετάρτης.

Θετικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς δεν φάνηκαν να επηρεάζονται από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά από τα στοιχεία για την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Μετά από τα αμερικανικά στοιχεία, οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,16% στις 483,48 μονάδες, κοντά σε ιστορικό υψηλό.

Ο Euro Stoxx 50 ανέβηκε 0,08% στις 4.348 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ισχυροποιήθηκε 0,82% στις 7.333 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,17% στις 46.067 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε άνοδο 0,03% στις 7.045 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,44% στις 27.563 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κέρδισε 0,71% στις 9.139 μονάδες.

Μάκρο

Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη Destatis. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 4,5% σε ετήσια βάση με βάση τα εθνικά πρότυπα, ενώ με βάση τα εναρμονισμένα πρότυπα της ΕΕ, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,6%. Και τα δύο μεγέθη ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η γαλλική τράπεζα Credit Agricole SA εμφάνισε αύξηση 44% στα καθαρά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο, με ώθηση από τις εισροές του ασφαλιστικού κλάδου, της ισχυρής αύξησης των δανείων, καθώς και της λιανικής τραπεζικής εν μέσω ομαλοποίησης των συνθηκών στην αγορά.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών, Adidas, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 5,75 δισ. ευρώ, 3,4% υψηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, η αύξηση επιβραδύνθηκε σε σχέση με την ισχυρή διψήφια άνοδο του προηγούμενου τριμήνου. Η μετοχή της υποχωρεί άνω του 6%.

Η μετοχή της Marks & Spencer ενισχύεται πάνω από 16% καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

O πληθωρισμός «πληγώνει» την Wall - Σημαντικές απώλειες για τον Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider