Credit Agricole: Άνω των εκτιμήσεων τα κέρδη, μειώθηκαν οι προβλέψεις «κόκκινων» δανείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Agricole: Άνω των εκτιμήσεων τα κέρδη, μειώθηκαν οι προβλέψεις «κόκκινων» δανείων
Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,4 δισ. ευρώ, από τα 977 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2020, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,4%.

Αύξηση 44% στα καθαρά της κέρδη εμφάνισε η Credit Agricole SA το τρίτο τρίμηνο, με ώθηση από τις εισροές του ασφαλιστικού κλάδου, της ισχυρής αύξησης των δανείων, καθώς και της λιανικής τραπεζικής εν μέσω ομαλοποίησης των συνθηκών στην αγορά.

Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,4 δισ. ευρώ, από τα 977 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2020, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,4% στα 5,53 δισ. ευρώ. Αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet είχαν κάνει εκτιμήσεις για 1,21 δισ. ευρώ και έσοδα της τάξης των 5,46 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, οι προβλέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια μειώθηκαν 54% στα 266 εκατ. ευρώ.

«Αναφέρουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, σε υψηλά όλων των εποχών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Philippe Brassac. «Οι δραστηριότητες είναι ισχυρές... το τραπεζικό μοντέλο του ομίλου με επίκεντρο τον πελάτη επιτρέπει τη σταθερή αύξηση των εσόδων και μας προσφέρει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κερδοφορίας του κλάδου στην Ευρώπη», είπε ο κ. Brassac.

Το τμήμα σταθερού εισοδήματος, εμπορευμάτων και νομισμάτων σημείωσε πτώση εσόδων 24%, ενώ ολόκληρη η μονάδα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής εμφάνισε έσοδα 1,24 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 3,7%.

Η Amundi SA, ο επενδυτικός βραχίονας της Credit Agricole, εμφάνισε απροσδόκητη μείωση στις καθαρές εισροές κατά 16,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις για τα τριμηνιαία κέρδη της μονάδας και τα υπό διαχείριση πάγια ήταν στο πλαίσιο των προβλέψεων.

Τέλος, ο δείκτης CET1 έφτασε στο 12,7% στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider