Adidas: Μικρή αύξηση των πωλήσεων, «ψαλιδίζονται» οι εκτιμήσεις για το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Adidas: Μικρή αύξηση των πωλήσεων, «ψαλιδίζονται» οι εκτιμήσεις για το 2021
Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν 10% στα 479 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν στα 672 εκατ. ευρώ.

Επιβράδυνση εμφάνισε η αύξηση των εσόδων της Adidas AG το τρίτο τρίμηνο, καθώς η συρρίκνωση της προσφοράς και το δύσκολο περιβάλλον στην Κίνα παρέσυραν τις πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 5,75 δισ. ευρώ, 3,4% υψηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ωστόσο, η αύξηση επιβραδύνθηκε σε σχέση με την ισχυρή διψήφια άνοδο του προηγούμενου τριμήνου.

Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μειώθηκαν 10% στα 479 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 8,5% στα 672 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη ύψους 5,83 δισ. ευρώ και 682 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Adidas επανέλαβε τις εκτιμήσεις της για το 2021 σχετικά με τα έσοδα και τα κέρδη. Ωστόσο, εκτιμά πλέον ότι οι ετήσιες πωλήσεις θα διαμορφωθούν στο χαμηλότερο όριο των προβλέψεων του «έως και 20%», ενώ καθαρά κέρδη και λειτουργικό περιθώριο θα βρίσκονται επίσης στο χαμηλότερο άκρο των εκτιμήσεων.

Η μετοχή της εταιρείας βρέθηκε να υποχωρεί 3% στις πρωινές συναλλαγές στη Φρανκφούρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider