Δεν άντεξε εκ νέου το «βάρος» των 910 μονάδων το ΧΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν άντεξε εκ νέου το «βάρος» των 910 μονάδων το ΧΑ
Στις δημοπρασίες το θετικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη. Χάθηκε εκ νέου η «μάχη» στις κρίσιμες αντιστάσεις. Δυναμικό πάτημα για Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola.

Για ακόμη μια συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο δε κατάφερε να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 910 μονάδες (πρώτη αντίσταση) παρά το διεθνές momentum και την περαιτέρω δυναμική και ρεκόρ που καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και η Wall Street. Την ίδια στιγμή ο ισχνός τζίρος αποτελεί ένα ακόμη προβληματικό στοιχεία για τη ρηχή εγχώρια αγορά που διατηρεί ένα κλίμα εσωστρέφειας, και μένει να φανεί αν θα αλλάξει η εικόνα με φόντο την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της ΔΕΗ αλλά και με το επικείμενο rebalancing της MSCI. Στις δημοπρασίες ανακτήθηκε το θετικό πρόσημο.

Όπως ανέφερε το insider.gr η επιτυχημένη ολοκλήρωση της ΑΜΚ της ΔΕΗ μπορεί αποτελεί «εφαλτήριο» για την επανατοποθέτηση κεφαλαίων σε τίτλους με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και ισχυρά θεμελιώδη, ειδικά για χαρτοφυλάκια που έμειναν εκτός αυτής, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο story για την εγχώρια αγορά, που έμεινε πίσω μετά τη σωρεία ομολογιακών εκδόσεων αλλά και των ΑΜΚ που υλοποιήθηκαν, τραβώντας ρευστότητα από την αγορά.

Από την άλλη, χρηματιστηριακά, έχοντας διαμορφωθεί σημεία εισόδου σε τίτλους που διόρθωσαν το προηγούμενο διάστημα, λόγω του γενικότερου profit taking με φόντο την ΑΜΚ της ΔΕΗ ή που συσσώρευσαν σε ένα ένα στενό εύρος. Έτσι, τίτλοι όπως η Titan, η Μυτιληναίος και ο ΟΠΑΠ στοιχειοθετούν μια ισχυρή τριάδα που μπορεί να επωφεληθεί και να κινηθεί υψηλότερα, ενώ ακολουθούν ο ΟΤΕ, η Τέρνα Ενεργειακή και η Motor Oil.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στο 0,06% και στις 908,62 μονάδες, μένοντας μακριά από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 912,34 μονάδων. Ο FTSE 25 παράλληλα χτύπησε στην αντίσταση των 2.208 μονάδες, με τους πωλητές να χτίζουν ανάχωμα σε αυτά τα επίπεδα κλείνοντας έτσι με ήπια άνοδο 0,04% (στις δημοπρασίες το θετικό πρόσημο) στις 2.200,54 μονάδες. Στο τέλος κρίθηκε η μάχη στον τραπεζικό δείκτη στην αντίσταση των 600 μονάδων, κλείνοντας με ήπια άνοδο 0,10% στις 600,28 μονάδες. Ισχνός ο τζίρος που διαμορφώθηκε στα 55,12 εκατ. ευρώ.

Από τις τράπεζες, η Πειραιώς έσβησε τα κέρδη, υποχωρώντας κατά 0,14% στα 1,468 ευρώ, στη Eurobank με συνεχείς εναλλαγές προσήμων έκλεισε εν τέλει με άνοδο 0,54% συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία στα 0,962 ευρώ και η Alpha Bank με οριακή άνοδο 0,04% στα 1,119 ευρώ δίνοντας συνέχεια στη συσσώρευση, τη στιγμή που με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η μετοχή της ΕΤΕ (-0,36%) στα 2,79 ευρώ.

Πλήθος εντολών καταγράφηκε σε ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και ΑΔΜΗΕ (1,57% στα 2,58 ευρώ). Η Τέρνα δείχνει να ανακάμπτει και να κινείται ολοταχώς προς τα επίπεδα των 12,40 ευρώ, κλείνοντας σήμερα με άνοδο . Από την άλλη, η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύθηκε κατά 1,06% στα 9,50 ευρώ με ενδοσυνεδριακό υψηλό τα 9,74 ευρώ, ενώ σήμερα θα ολοκληρωθεί και τυπικά η ΑΜΚ, που κατά πληροφορίες ξεπερνά σε προσφορές τα 4 δισ. ευρώ.

Ισχυρή διόρθωση σε ΟΤΕ που έκλεισε με πτώση 1,94% στα 15,20 ευρώ, με ηπιότερες πιέσεις σε Μυτιληναίο και ΟΠΑΠ. Συνέχισε ανοδικά το «τρένο» της Quest με κέρδη 1,06% σήμερα και φτάνοντας στα 17,18 ευρώ, με άνοδο 41,75% σε εξάμηνη βάση.

Στα mid caps καταγράφηκαν μεικτά πρόσημα, με την Intrakat να πατά γκάζι στο 4,9% και στα 2,14 ευρώ, την Profile να ακολουθεί όπως και την ΕΥΑΘ που αντιπαρήλθαν των διορθώσεων σε Attica Bank (υψηλή μεταβλητότητα), Πλαστικά Θράκης και Intracom.

Σχετικά με τα χθεσινά αποτελέσματα της Coca Cola η εικόνα ήταν καλύτερη από το αναμενόμενα για το γ' τρίμηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα οι εν. πωλήσεις ανήλθαν στα 2,12δισ. ευρώ (+16,1% σε ετήσια βάση) και 4% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις και ο όγκος πωλήσεων ανήλθε σε 694,2εκατ. ευρώ, 5% υψηλότερος από τις εκτιμήσεις, όπως επισημαίνει η Merit. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν σημεία εισόδου στις μετοχή της Coca Cola HBC και μετά τη χθεσινή ενδοσυνεδριακή διόρθωση, ενώ σήμερα έκλεισε με άνοδο 1,95% στα 30,31 ευρώ.

Συμπληρωματικά σε αυτό, υψηλότερα θέτει τον «πήχη» για τη μετοχή της Coca Cola HBC η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή, στα 33,90 ευρώ, κυρίως λόγω των στόχων που επιτεύχθηκαν νωρίτερα από ό,τι αναμένονταν από την εταιρεία. Τον περασμένο Νοέμβριο, με τη μετοχή στα 19,75 ευρώ η Χρηματιστηριακή έβλεπε τα 27 ευρώ, ενώ το Φεβρουάριο όταν η μετοχή ήταν στα 26,71, η Χρυσοχοΐδης έθεσε τιμή στόχο στα 30,50 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider