Χρυσοχοΐδης Χρ.: Στα 33,90 ευρώ η τιμή στόχος για την Coca Cola

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσοχοΐδης Χρ.: Στα 33,90 ευρώ η τιμή στόχος για την Coca Cola
Υψηλότερα θέτει τον «πήχη» για τη μετοχή της Coca Cola HBC η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή, στα 33,90 ευρώ.

Υψηλότερα θέτει τον «πήχη» για τη μετοχή της Coca Cola HBC η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή, στα 33,90 ευρώ, κυρίως λόγω των στόχων που επιτεύχθηκαν νωρίτερα από ό,τι αναμένονταν από την εταιρεία.

Τον περασμένο Νοέμβριο, με τη μετοχή στα 19,75 ευρώ η Χρηματιστηριακή έβλεπε τα 27 ευρώ, ενώ το Φεβρουάριο όταν η μετοχή ήταν στα 26,71, η Χρυσοχοΐδης έθεσε τιμή στόχο στα 30,50 ευρώ.

Όπως επισημαίνει, η Coca Colla HBC έχει ήδη ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα (2019) στο σκέλος των εσόδων, και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταγράψει μια αύξηση 20 - 30 μ.β στο περιθώριο EBIT όπως έθεσε η διοίκηση. Με εξαίρεση την αγορά της Πολωνίας, ο όγκος πωληθέντων του γ' τριμήνου του 2021 ξεπέρασαν τα επίπεδα του γ' τριμήνου του 2019. Στην Πολωνία, ο όγκος πωληθέντων υποχώρησε, αλλά τα έσοδα αυξήθηκαν καθώς οι τιμές αυξήθηκαν κατά 25-35% για να καλυφθεί ο νέος φόρος στη ζάχαρη.

Η Χρηματιστηριακή εκφράζει τη βεβαιότητα τη βεβαιότητα ότι η τιμολογιακή πολιτική σε απάντηση του αυξημένου κόστους, η πειθαρχία στα λειτουργικά έξοδα (opex), οι ευκαιρίες ανάπτυξης στα προϊόντα με χαμηλά επίπεδα ζάχαρης, τα αναψυκτικά και ο καφές και οι συσκευασίες μίας χρήσης θα βοηθήσουν την Coca Colla HBC να ακολουθήσει το επενδυτικό της πλάνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider