«Ατονία» στο Χρηματιστήριο με βλέμμα στην ΑΜΚ της ΔΕΗ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ατονία» στο Χρηματιστήριο με βλέμμα στην ΑΜΚ της ΔΕΗ
Τα βλέμματα της αγοράς είναι στραμμένα στην ΑΜΚ της ΔΕΗ που ξεκίνησε σήμερα. Επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό.

Αφετηρία και σημείο αιχμής για τη δημιουργία ενός νέου story για την εγχώρια αγορά αποτελεί η ΑΜΚ της ΔΕΗ που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. Ουσιαστικά ολοκληρώνονται οι όποιες πιέσεις πέρασαν στο Χρηματιστήριο από επενδυτές που έκλεισαν κερδοφόρες θέσεις και από άλλους που προέβησαν σε ένα ήπιο profit taking, ώστε να μπουν στην ΑΜΚ.

Παραμένοντας στο σκέλος της ΔΕΗ, συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ η υποβολή προσφορών στην ΑΜΚ, με το συνολικό ποσό σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπερνά ήδη τα 2,5 δισ. ευρώ. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το σύνολο σχεδόν των προσφορών γίνεται στα 9 ευρώ, δηλαδή στο ανώτερο όριο του εύρους της τιμής διάθεσης. Κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών της ιδιωτικής τοποθέτησης σε συμφωνία με τους γενικούς συντονιστές της ιδιωτικής τοποθέτησης και θα γνωστοποιηθεί μέσω ξεχωριστής ανακοίνωσης στις 5 Νοεμβρίου 2021 ή περί την ημερομηνία αυτή. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ, οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν την διαπραγμάτευση τους στις 16 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Eurobank Equities, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά από σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, με κύριο σημείο τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και την πολυαναμενόμενη έναρξη του tapering.

Ως προς τα τα εταιρικά αποτελέσματα, αύριο Τετάρτη, θα ανακοινώσει τα μεγέθη της για το γ' τρίμηνο η Coca Cola HBC, το οποίο οι αναλυτές περιμένουν να είναι ισχυρό με τον εν. όγκο πωλήσεων αυξημένο κατά 7,6% σε ετήσια βάση και τον εν. κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 11,5% σε ετήσια βάση.

Έτσι, την Τρίτη, ο ΓΔ υποχωρεί οριακά κατά 0,06% φτάνοντας στις 904,52 μονάδες, με τον τζίρο στα 33,78 εκατ. ευρώ, ενώ στις 2.185,31 μονάδες κινείται ο FTSE 25, με ήπια πτώση της τάξεως του 0,12%. Ο τραπεζικός δείκτης αλλάζοντας και τα δύο πρόσημα καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0,08% στις 590,34 μονάδες λόγω της Πειραιώς.

Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 895 μονάδες, ενώ σημείο στήριξης είναι οι 895 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 910 μονάδες.

Έντονη μεταβλητότητα για τη μετοχή της Reds που από τις απώλειες της τάξεως του 3% περίπου γύρισε θετικά στο +3,38% και στα 2,45 ευρώ, με ρηχό τζίρο και εντολές.

Εντολές καταγράφονται σε Lamda και Τέρνα Ενεργειακή με άνοδο που ξεπερνά το 1% ενώ ακολουθεί η Jumbo στο 1,11% και τα 12,76 ευρώ.

«Βαρίδι» για τη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Μυτιληναίος που διορθώνει κατά 1,98% στα 15,38 ευρώ, ενώ πιέσεις περνούν και σε ΟΠΑΠ, Quest.

Ως προς το σκέλος των τραπεζών, η JP Morgan θέτει σύσταση «overweight» για τη Eurobank (τιμή στόχος στα 1,5 ευρώ, upside 29%), με την Alpha Bank («overweight», τιμή στόχος στα 1,20 ευρώ, upside 35%) να αποτελεί ένα story ανάπτυξης, την Εθνική Τράπεζα («overweight», τιμή στόχος στα 3,3 ευρώ, upside 20%) να ξεχωρίζει για το αμυντικό της προφίλ (ισολογισμό) και τον καλύτερο στην κατηγορία δείκτη fully loaded CET1 στο 15,7%, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετασχηματισμού, με πλεονάζοντα κεφάλαια που ανέρχονται περίπου στο 40% της κεφαλαιοποίησής της, προσφέροντας δυνατότητες για απόδοση κεφαλαίου. Για την Τράπεζα Πειραιώς, (τιμή στόχος στα 1,9 ευρώ, upside 29%) αν και ο θεμελιώδης μετασχηματισμός της τράπεζας και το ιστορικό της διοίκησής της αποτελούν τα δύο θετικά σημεία, τα μικρότερα κεφαλαιακά αποθέματα και ο μεγαλύτερος χρονικός ορίζοντας για την κανονικοποίηση του ROTE δικαιολογούν ένα σχετικό discount σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τράπεζες, κατά τη JP Morgan, που τηρεί «ουδέτερη» σύσταση για τον τίτλο της τράπεζας σε αυτό το σημείο του κύκλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider