ΔΕΗ: Ξεπερνούν ήδη τα 2,5 δισ. ευρώ οι προσφορές στην ΑΜΚ

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Ξεπερνούν ήδη τα 2,5 δισ. ευρώ οι προσφορές στην ΑΜΚ
Υπερκαλύπτεται ήδη κατά 1,9 φορές το «πλαφόν» του στόχου για άντληση κεφαλαίων – Σχεδόν το σύνολο των προσφορών στα 9 ευρώ ανά μετοχή.

Συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ η υποβολή προσφορών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, με το συνολικό ποσό σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπερνά ήδη τα 2,5 δισ. ευρώ. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το σύνολο σχεδόν των προσφορών γίνεται στα 9 ευρώ, δηλαδή στο ανώτερο όριο του εύρους της τιμής διάθεσης.

Το μέγεθος της ζήτησης σημαίνει πως, μέσα σε λίγες ώρες από την εκκίνηση του book building, υπερκαλύπτεται ήδη κατά 1,9 φορές το «πλαφόν» του στόχου για άντληση κεφαλαίων, το οποίο είχε τεθεί στα 1,350 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΜΚ καλύφθηκε μέσα σε μία μόλις ώρα από το άνοιγμα των βιβλίου προσφορών της Ιδιωτικής Τοποθέτησης, με προσφορές στα 1,350 δισ. ευρώ και στα 9 ευρώ ανά μετοχή. Πρόκειται για πρωτόγνωρη επιτυχία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις για πολύ ισχυρό ενδιαφέρον ξένων θεσμικών επενδυτών για «είσοδο» στη μετοχική σύνθεση της ΔΕΗ.

Από τις προσφορές στην Ιδιωτική Τοποθέτηση θα καθορισθεί η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της ΑΜΚ, κάτι που σημαίνει πως το σύνολο των μετοχών θα πωληθεί στο πάνω όριο.

Η Συνδυασμένη Προσφορά (Δημόσια Προσφορά και Ιδιωτική Τοποθέτηση) ολοκληρώνονται την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου. Tο Ενημερωτικό Δελτίο δίνει μία εικόνα της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας, μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, «φωτογραφίζοντας» το ύψος της συμμετοχής του Υπερταμείου.

Έτσι, με την παραδοχή ότι «οι παλαιοί μέτοχοι δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση και ότι το Δημόσιο και ο cornerstone επενδυτής συμμετέχουν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Δελτίο, το ποσοστό της ΕΕΣΥΠ θα διαμορφωθεί μεταξύ 23,2-23,8% (ανάλογα με το ύψος της ΑΜΚ) από 34,12% σήμερα.

Επίσης, η συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ θα αναπροσαρμοσθεί μεταξύ 10,3-10,9% (από 17%). Επομένως, το ποσοστό του Δημοσίου θα κυμαίνεται πλέον από 33,5-34,7%. Την ίδια στιγμή, το μερίδιο των υφιστάμενων μετόχων θα διαμορφωθεί από 29,7% έως 31,3%, ενώ η CVC Capital θα αποκτήσει το 10%, σύμφωνα με τη συμφωνία για τη συμμετοχή του fund ως cornerstone investor στη διαδικασία. Έτσι, οι νέοι μέτοχοι θα αποκτήσουν συνολικό μερίδιο από 24,6% έως 26,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου σε μόλις μία ώρα

ΔΕΗ: Ανοίγει σήμερα το βιβλίο προσφορών – Η μετοχική σύνθεση μετά την ΑΜΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider