Σε περιορισμένο εύρος κίνησης η Wall Street, προς το κλείσιμο μιας θετικής εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε περιορισμένο εύρος κίνησης η Wall Street, προς το κλείσιμο μιας θετικής εβδομάδας
Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου, λόγω της Intel.

Με οριακές μεταβολές κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τους επενδυτές του αμερικανικού χρηματιστηρίου να οδεύουν προς ένα κλείσιμο εβδομάδας με σημαντικά κέρδη λόγω των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται ο κλάδος των τεχνολογικών εταιριών, μετά από τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της Intel για το γ' τρίμηνο που κινήθηκαν υπό των προβλέψεων των αναλυτών.

Τα εταιρικά αποτελέσματα θα αποτελέσουν κύριο πηγή για τις κινήσεις των επενδυτών και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο το κατά πόσο οι πληθωριστικές πιέσεις και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επηρεάζουν τις αμερικανικές εισηγμένες.

Σημειώνεται πως ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε ότι αναμένει υψηλό πληθωρισμό στην οικονομία των ΗΠΑ για μεγάλος μέρος του 2022, ενώ τόνισε πως δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή για αύξηση των επιτοκίων της Fed.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,23% ή 80,18 μονάδες στις 35.683 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,11% ή 4,99 μονάδες στις 4.554 μονάδες, κινούμενος προς ένα ακόμα ιστορικό υψηλό.

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,16% ή 23,8 μονάδες στις 15.191 μονάδες.

Μάκρο

Ενισχυμένη εμφανίστηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην οικονομία των ΗΠΑ για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Markit.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της American Express για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 10,98 δισ. δολάρια από 8,8 δισ. δολάρια στο γ' τρίμηνο του 2020 και έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για έσοδα 10,54 δισ. δολαρίων.

Σε μία κίνηση που αναμένεται να ταράξει τα νερά στην μουσική βιομηχανία προχώρησε την Παρασκευή το δημοφιλές νοτιοκορεατικό συγκρότημα BTS, καθώς αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία που είχε με την Sony Music της Columbia Records και να συνεχίσει με την μεγάλη ανταγωνίστριά της, την Universal Music Group.

Σε προκαταρκτική συμφωνία για την δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής κυψελών και μονάδων μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν οι Stellantis και Samsung, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι δύο εταιρείες.

Η νέα αυτή συμφωνία έρχεται μόλις μία εβδομάδα αφότου η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο υπέγραψε παρόμοια συμφωνία με την νοτιοκορεατική LG Energy Solution, υλοποιώντας το σχέδιο στροφής στην ηλεκτροκίνηση ύψους 35 δισ. δολαρίων.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού έχει αποτελεσματικότητα 90,7% σε παιδιά 5 έως 11 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες μετά από την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν ικανοποίησε τη Wall Street η Intel - Στα 6,82 δισ. τα καθαρά κέρδη στο γ' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider