Συμφωνία Stellantis - Samsung για νέα μονάδα παραγωγής EV στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία Stellantis - Samsung για νέα μονάδα παραγωγής EV στις ΗΠΑ
Σε προκαταρκτική συμφωνία για την δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής κυψελών και μονάδων μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν οι Stellantis και Samsung.

Σε προκαταρκτική συμφωνία για την δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής κυψελών και μονάδων μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν οι Stellantis και Samsung, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι δύο εταιρείες.

Η νέα αυτή συμφωνία έρχεται μόλις μία εβδομάδα αφότου η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο υπέγραψε παρόμοια συμφωνία με την νοτιοκορεατική LG Energy Solution, υλοποιώντας το σχέδιο στροφής στην ηλεκτροκίνηση ύψους 35 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κολοσσοί του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια για να επιταχύνουν τη μετάβαση στις χαμηλές εκπομπές ρύπων αλλά και για να προετοιμαστούν για μια σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Σημειώνεται πως η Stellantis, η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο μέσω της συγχώνευσης της ιταλοαμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Chrysler και της γαλλικής PSA, ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα επενδύσει περισσότερα από 30 δισ. ευρώ έως το 2025 για την ηλεκτροκίνηση, ενώ μεταξύ των κινήσεων που θα πραγματοποιήσει συμπεριλαμβάνονται πέντε νέες μονάδες παραγωγής EV, δύο στη Βόρεια Αμερική και τρεις στην Ευρώπη (σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία).

Υπενθυμίζεται πως η Stellantis προτίθεται να εξασφαλίσει παγκοσμίως περισσότερες από 130 GWh χωρητικότητας μπαταριών έως το 2025 και πάνω από 260 GWh έως το 2030.

Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, οι δύο νέες συμφωνίες της Stellantis θα υποστηρίξουν τον στόχο της ώστε τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ έως το 2030, ενισχύοντας την προσπάθεια ώστε η ετήσια χωρητικότητα παραγωγής μπαταριών να ανέρχεται έως και στις 80 γιγαβατώρες (GWh), μέγεθος που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περίπου 1,2 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Daimler συμπράττει με την Stellantis σε project παραγωγής μπαταριών ηλεκτροκίνησης

Συμφωνία Stellantis και LG για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

Επένδυση 229 εκατ. δολαρίων από τη Stellantis για την επιτάχυνση των σχεδίων εξηλεκτρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider