Πάουελ (Fed): Η άνοδος του πληθωρισμού θα διαρκέσει για μεγάλο μέρος του 2022 - «Άκυρο» για αύξηση των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ (Fed): Η άνοδος του πληθωρισμού θα διαρκέσει για μεγάλο μέρος του 2022 - «Άκυρο» για αύξηση των επιτοκίων
Η Fed μπορεί να προχωρήσει στην οριστική παύση του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (tapering) στα μέσα του 2022, ανέφερε ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης.

Την άποψη πως οι αυξημένες τιμές του πληθωρισμού στις ΗΠΑ θα διαρκέσουν για ένα μεγάλο κομμάτι του νέου έτους κατέθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο, ο διοικητής της Fed ανέφερε πως παρ' όλο που «βλέπουμε σημάδια σταδιακής αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού», η τράπεζα αναμένει πως οι αυξημένες τιμές καταναλωτή θα «διαρκέσουν πιθανά για ένα σημαντικό διάστημα του 2022».

Ακόμα, ο Πάουελ είπε πως η Fed μπορεί να προχωρήσει στην οριστική παύση του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (tapering), που «τρέχει» λόγω της πανδημίας, στα μέσα του 2022.

Σε σχόλιο για την πολιτική της Fed στα επιτόκια, ο Αμερικανός τραπεζίτης δήλωσε πως η τράπεζα μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια της εάν παρατηρηθεί αυξημένο ενδεχόμενο περαιτέρω ανόδου του πληθωρισμού.

Ωστόσο, ο Πάουελ υπογράμμισε εκ νέου την πρόθεση του να μην υπάρξει αυτή τη στιγμή αύξηση των επιτοκίων της Fed, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πιστεύω πως έχει η ώρα για το tapering, αλλά όχι για την αύξηση των επιτοκίων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Beige Book (Fed): «Ήπιος ρυθμός» ανάπτυξης στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο -«Βαρίδι» τα προβλήματα στην προσφορά

Στίγκλιτς: Ο Πάουελ δεν έχει πάρει στα σοβαρά τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider