«Διορθώνει» ο Dow Jones παρά την θετική εικόνα της αγοράς εργασίας και τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Διορθώνει» ο Dow Jones παρά την θετική εικόνα της αγοράς εργασίας και τα εταιρικά αποτελέσματα
wall street
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται ο δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, μετά και από το χθεσινό άλμα-ρεκόρ 150 μονάδων του Dow, και παρά τα στοιχεία για την εικόνα της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ που άγγιξαν νέα προ-πανδημικά χαμηλά. 

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται ο δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, μετά και από το χθεσινό άλμα-ρεκόρ 150 μονάδων του Dow, και παρά τα στοιχεία για την εικόνα της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ που άγγιξαν νέα προ-πανδημικά χαμηλά.

Έτσι, ο Dow Jones υποχωρεί 110,36 μονάδες ή 0,31%, στις 35.507 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,14% στις 4.530 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται 0,09% στις 15.142 μονάδες.

Σε ακόμα ένα χαμηλό προ-κορονοϊού κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, οι αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 290.000 από 293.000 προηγουμένως και αντί 297.000 αιτήσεων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν σε 2.48 εκατ. έναντι 2,59 εκατ. αιτήσεων και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 2.54 εκατ. αιτήσεις.

Eπιχειρηματικά νέα

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων τα οποία συνεχίζονται και σήμερα, καθαρά κέρδη 169 εκατ. δολαρίων κατέγραψε στο γ' τρίμηνο του έτους η αεροπορική εταιρεία American Airlines, καθώς η αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια μετά την χαλάρωση των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας αποτυπώθηκε στην κερδοφορία το αερομεταφορέα. Αναλυτικότερα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη κατά το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 169 εκατ. δολαρίων ή 25 σεντς ανά μετοχή, ενώ στο γ' τρίμηνο του 2020 είχε καταγράψει ζημιές ύψους 2,4 δισ. δολαρίων ή 4,71 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 8,97 δισ. δολάρια, σημειώνοντας «άλμα» 183% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Ακόμα, ανώτερα των προβλέψεων των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της AΤ&Τ για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός των ΗΠΑ. Ειδικότερα, τα έσοδα από πωλήσεις έφτασαν τα 39,9 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv για έσοδα στα 39,14 δισ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν στα 87 σεντ έναντι 80 σεντ ανά μετοχή το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Τέλος, καθώς η WeWork ολοκληρώνει τη δεύτερη απόπειρα της για δημόσια προσφορά, αυτή τη φορά μέσω SPAC συνολικής αξίας 9 δισ. δολαρίων - το όνομα του συνιδρυτή της εταιρείας Adam Neumann αναφέρεται 197 φορές μέσα στα σχετικά έγγραφα, σύμφωνα με το Bloomberg, παρότι ο ίδιος δεν είναι πλέον ούτε εργαζόμενος, αλλά ούτε και μέλος του ΔΣ της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται η Tesla ανακοίνωσε αποτελέσματα γ’ τριμήνου μετά το κουδούνι της Τετάρτης στην Wall Street και είναι μια πανηγυρική νίκη σε όλα τα επίπεδα. Στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανέφερε 1,86 δολάρια έναντι 1,59 δολάρια που ήταν και η πρόβλεψη του Refinitiv. Εμφάνισε έσοδα 13,76 δισ. δολαρίων έναντι 13,63 δισ. δολαρίων κατά τις εκτιμήσεις. Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 1,62 δισ. δολάρια σε καθαρά έσοδα για το τρίμηνο, και είναι η δεύτερη φορά που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Κατά το προηγούμενο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη ήταν 331 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία ανέφερε επίσης παραδόσεις 241.300 ηλεκτρικών οχημάτων και παραγωγή 237.823 οχημάτων κατά την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέο προ-κορονοϊού χαμηλό οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ

American Airlines: Αύξηση 183% στα λειτουργικά έσοδα στο γ' τρίμηνο

Στα 2,3 δισ. δολάρια η περιουσία του Neumann μετά τη συγχώνευση WeWork - BowX Acquisition

gazzetta
gazzetta reader insider insider